• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Norrländske backklippan förlänger kontraktet

7 maj 2019 14:31
HERR

Truppen fortsätter att fyllas på och bygget kryddas under måndagen även av en viktig kontraktsförlängning. 27-årige Bodensonen Jesper Dahlroth förlänger sitt kontrakt med IK Oskarshamn och följer med laget upp till SHL.


Säkra din SHL-plats – Köp säsongskort >>

27-årige Jesper Dahlroth var en stark värvning redan inför den förra säsongen. Den defensiva klippan, som var med och spelade upp Timrå IK till SHL säsongen innan, skulle ge en stabil och rejäl tyngd till IKO-försvaret. Men värvningen skulle efter säsongen ändå summeras som både en överraskning och en succé.

Med mest istid i laget under hela grundserien (20:08 TOI), flest täckta skott (40) och fin plus/minus (+23) kryddade han dessutom siffrorna med 20 poäng (4+16) – en notering som är hans bästa under seniorkarriären. Genom hela kvalet fortsatte han dessutom bidra med en stark defensiv, mycket speltid i boxplay och rutin från tidigare kval- och slutspel. Nu, nästan 350 HockeyAllsvenska matcher senare, är Jesper Dahlroth klar för en återkomst i SHL och det med IK Oskarshamn.

Jesper Dahlroth:
– Det är såklart jättekul att äntligen ha fått förlänga kontraktet. Beslutet har någonstans vuxit fram successivt i takt med att förra säsongen har sjunkit in och att få fortsätta vara med på tåget, som gjorde det så bra förra säsongen, kändes helt rätt. Stora delar av stommen finns kvar i laget också och jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna överraska även nästa säsong.

Dahlroth ser förra säsongen som ett resultat av hårt jobb och en tight grupp som krigade för varandra. Och det vill han fortsätta bidra med även i nästa års upplaga av IK Oskarshamn.
– Jag är ingen annorlunda spelare varesig jag spelar i HockeyAllsvenskan eller SHL. Jag vill fortsätta bidra med det jag är bra på. Ett hårt jobb, stark i egen zon och vara stabil bakåt. Men jag kände själv att mitt offensiva spel växte förra säsongen, och det hoppas jag kunna fortsätta med också.

Sportchef Daniel Stolt:
– Jesper är ytterligare en sådan där viktig kugge från förra säsongen som vi väldigt gärna ville behålla. En ansvarstagande spelare som lägger prioritet på defensiven, men som med vårt spelsystem växte och även tog mer och mer offensivt ansvar. Han är en trygg och lugn person som dessutom är väldigt för hela gruppen med sitt att vara.

Kontraktet med Jesper Dahlroth är skrivet över den kommande säsongen.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>