Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Norrländske backklippan förlänger kontraktet

7 maj 2019 14:31
HERR

Truppen fortsätter att fyllas på och bygget kryddas under måndagen även av en viktig kontraktsförlängning. 27-årige Bodensonen Jesper Dahlroth förlänger sitt kontrakt med IK Oskarshamn och följer med laget upp till SHL.


Säkra din SHL-plats – Köp säsongskort >>

27-årige Jesper Dahlroth var en stark värvning redan inför den förra säsongen. Den defensiva klippan, som var med och spelade upp Timrå IK till SHL säsongen innan, skulle ge en stabil och rejäl tyngd till IKO-försvaret. Men värvningen skulle efter säsongen ändå summeras som både en överraskning och en succé.

Med mest istid i laget under hela grundserien (20:08 TOI), flest täckta skott (40) och fin plus/minus (+23) kryddade han dessutom siffrorna med 20 poäng (4+16) – en notering som är hans bästa under seniorkarriären. Genom hela kvalet fortsatte han dessutom bidra med en stark defensiv, mycket speltid i boxplay och rutin från tidigare kval- och slutspel. Nu, nästan 350 HockeyAllsvenska matcher senare, är Jesper Dahlroth klar för en återkomst i SHL och det med IK Oskarshamn.

Jesper Dahlroth:
– Det är såklart jättekul att äntligen ha fått förlänga kontraktet. Beslutet har någonstans vuxit fram successivt i takt med att förra säsongen har sjunkit in och att få fortsätta vara med på tåget, som gjorde det så bra förra säsongen, kändes helt rätt. Stora delar av stommen finns kvar i laget också och jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna överraska även nästa säsong.

Dahlroth ser förra säsongen som ett resultat av hårt jobb och en tight grupp som krigade för varandra. Och det vill han fortsätta bidra med även i nästa års upplaga av IK Oskarshamn.
– Jag är ingen annorlunda spelare varesig jag spelar i HockeyAllsvenskan eller SHL. Jag vill fortsätta bidra med det jag är bra på. Ett hårt jobb, stark i egen zon och vara stabil bakåt. Men jag kände själv att mitt offensiva spel växte förra säsongen, och det hoppas jag kunna fortsätta med också.

Sportchef Daniel Stolt:
– Jesper är ytterligare en sådan där viktig kugge från förra säsongen som vi väldigt gärna ville behålla. En ansvarstagande spelare som lägger prioritet på defensiven, men som med vårt spelsystem växte och även tog mer och mer offensivt ansvar. Han är en trygg och lugn person som dessutom är väldigt för hela gruppen med sitt att vara.

Kontraktet med Jesper Dahlroth är skrivet över den kommande säsongen.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>