Bild saknas
Ett hållbart samhälle

IK Oskarshamn verkar för att bidrag till samhälle och hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. IK vill arbeta långsiktigt med att ge tillbaka, påverka vår omgivning på ett positivt sätt och göra skillnad. Vi jobbar med människan och ishockeyn i centrum och vi ser det som självklart att positivt bidra till samhället där vi verkar och bor. 

Genom riktade projekt engagerar vi oss i verkliga samhällsproblem såsom fattigdom, sjukdom och mobbning. Tillsammans med andra viktiga aktörer inom respektive område tar vi fighten för det goda. I sammanhanget ska inte förglömmas att ­klubbens ungdomsverksamhet fyller en viktig funktion i samhället genom att sätta hundratals barn och ­ungdomar i rörelse. 

SHL Pride Week

SHL Pride Week startades 2019 och är ett gemensamt initiativ där SHL och de 14 ägarklubbarna arbetar för en än mer inkluderande idrott med målet att alla, oavsett vem man är eller älskar, ska känna sig välkomna att ta del av hockeyns fantastiska värld.

Genom SHL Pride Week har över 500 spelare/ledare/funktionärer utbildats i inkluderingsfrågor med fokus på normer och hbtqi-frågor.

I februari 2023 genomfördes det fjärde upplagan av SHL Pride. För IK Oskarshamns del arrangerades två hemmamatcher under veckan med tillhörande matcharrangemang. Innan veckans första match delades en check på 10 000 kronor ut till Oskarshamn Pride för att främja deras viktiga arbete. Under veckan delade vi och de andra 13 SHL-klubbarna information om HBTQIA+-frågor, både i arenarummet och på respektive lags hemsidor.

Trygg skolstart

Att komma tillbaka till skolan efter ett långt sommarlov kan vara väldigt jobbigt. För många barn innebär skolstarten ökad oro och en känsla av otrygghet. Därför genomförde IK Oskarshamn projektet Trygg Skolstart inför höstterminen 2022 och 2023. 

Vid Oskarshamns olika skolgårdar ställde sig IK Oskarshamns herrspelare och hälsade alla barn välkomna till ett nytt skolår. På så vis satte man lite extra glans på dagen och förhoppningsvis lite distraktion till oron.

Majblommeföreningen

Majblommeföreningen verkar för att barn som lever i familjer med svag ekonomi ska kunna få stöd. IK Oskarshamn skänker årligen matchbiljetter för utdelning till dessa barn med familjer.

Carolas Hjälpande Hand

Sedan starten har IK Oskarshamn varit involverad i hjälporganisationen Carolas hjälpande hand. Klubben har genom åren samlat in julklappar i samband med matcher och spelare har årligen besökt evenemang som organisationen arrangerat. Klubben har även bidragit med biljetter till familjer som annars inte haft möjlighet att få uppleva hockey på plats i Be-Ge Hockey Center.

Säsongens viktigaste match & Barncancerfonden

Under ett par säsonger har vi tillsammans med många av våra stora partners arrangerat "Säsongens viktigaste match", där hela biljettintäkten går till Barncancerfondens arbete. Under två säsonger har vi sålt nallar som sedan skänks till behövande verksamheter, så som sjukhus och vårdhem. I senaste upplagan av "Säsongens viktigaste match" såldes bokpaket som även de skänktes till behövande verksamheter. Under årens lopp har vi samlat in över en miljon kronor till arbete och utvecklar ständigt tillvägagångssättet för att vara så framgångsrika som möjligt.

Under årens lopp har vi samlat in över en miljon kronor till arbete och utvecklar ständigt tillvägagångssättet för att vara så framgångsrika som möjligt.

Styrgrupp – IK i samhället
Övriga partners – IK i samhället
Vill du bli en del av vårt samhällsengagemang?

Kontakta kommersiella avdelningen för mer information

Bild saknas
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner