Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Inför Frölunda HC – IK Oskarshamn

8 december 2022 08:00
Herr

8 av 9 pinnar förra veckan och en stark comeback i matchen mot Malmö i torsdags. Stärkt självförtroende och god form. Förhoppningsvis blir det nyckelfaktorer som väger tungt för IK Oskarshamn i dagens bortamatch mot Frölunda HC. Här är förutsättningarna.


Läget i IK Oskarshamn

Som tidigare nämnt kommer IK Oskarshamn från en mycket bra vecka. Det hela började i Gävle i tisdags (1-4 mot Brynäs), höll på att sluta illa hemma mot Malmö i torsdags (kvitterade med 10 sekunder kvar) och slutade i lördagsdur hemma mot Leksand i helgen (4-2). Så här sammanfattade huvudtränare Martin Filander senaste matchen och tillika vinsten mot Leksands IF:

– Vi mötte ett bra Leksand och fick ligga mycket på försvar, i alla fall första 40 som är tuffa för oss. Det är vårt powerplay som håller oss i matchen, både mål- och energimässigt. Vi har varit i en situation där vi får lagsegrar, där vi håller ihop försvaret även när vi är under belägring. Puckspelet kan bli bättre men vi spelar bra försvarsspel och håller ihop det till slut.

Utöver tre raka vinster finns det annat positivt att belysa i truppen. Hugo Jonasson är tillbaka från avstängning och blev under gårdagen uttagen till truppen som ska spela JVM senare i december/januari.

Ahti Oksanen gjorde det avgörande målet i lördags och är med det den spelare i laget som stått för flest matchvinnande mål i hela ligan. Sex av hans nio mål har betytt vinst för IK Oskarshamn

Antti Suomela leder för tillfället alla ligor (typ). Han toppar för tillfället skytteligan med 13 baljor, assistligan med 17 assist, poängliga med 30 pinnar och skott på mål med 81. Imponerande!

Läget i Frölunda HC

Göteborgarna jonglerar just nu spel i två turneringar. Senaste matchen som laget spelade, spelades mot Skellefteå i Champions Hockey League. Efter knapp förlust där (1-0 till SAIK) är man med all säkerhet revanschsugna när IK Oskarshamn kommer på besök för spel i SHL.

Göteborgarna började i sina mått mätt lite knackigt men har på senare tid hittat alltmer rätt i spelet och återfinns nu på en fjärde plats i tabellen. I förra omgången vann man mot Brynäs och dessförinnan slogs även Luleå och Linköping. Plumpen den senaste tiden kom borta mot Timrå där man förlorade med 5-0. Bästa målgörare och poängplockare i Frölunda är Max Friberg på nio pytsar och sex assist. Lasse Johansson i kassen har femte högst räddningsprocent på 91%.

Så här sammanfattar huvudtränare Martin Filander den senaste tiden och förra veckans vinster.