Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

IKO körde över Timrå i andra perioden

11 december 2021 18:56
herr

IK Oskarshamn var totalt överlägsna i början av andra perioden mot Timrå. Vid ställningen 1-1 och 13-2 i skott så långt i perioden gjorde istället Timrå 1-2 i sitt första anfall i perioden. Efter det fick IKO retroaktiv utdelning och vände på matchen på tre minuter. Cameron Brace (bilden) gjorde två mål och i övrigt mål av Dale Weise, Patrik Karlkvist, Daniel Muzito-Bagenda och till slut Joakim Thelin med slutresultatet 6-3 i tom kasse. IKO är nu femma i SHL med en match mindre spelad, två poäng från fjärdeplatsen.


#16 Arsi Piispanen hyllades i en ceremoni innan matchen och är nu invald i IK Oskarshamns Wall of Fame.

IKO inledde piggt och förstakedjan skapade en målchans direkt och Cooper avslutade med ett hårt skott där Jacob Johansson i bortakassen räddade i plocken. Timrå fick en liknande chans ett par minuter senare där Tim Juel var framme med sin plockhandske. Timrå fick matchens första power play efter fyra minuter och skapade en del tryck men IKO stod emot. Dahlström hade ett bra lägei box play på en felstuds i sargen för målvakten. Direkt efter åkte IKO på en utvisning till och då hade skarpskytten Ty Rattie siktat in sig och satte 0-1 efter knappt åtta minuter. Inte långt efter målet var det dags för IKO:s första pp och det började ganska bra men Timrå kunde rensa några gånger och hålla undan. IKO lyfte upp spelet i och med sitt power play och fortsatte skapa chanser. Tomas Zohorna kom med bra fart och bröt in framför mål efter tolv minuter men Johansson stängde till längs isen. IKO tog över mer och mer och hade ett bra läge där Bagenda-kedjan blåstes av felaktigt för en icing. Det blev inga fler mål i perioden och skotten i bortafavör, 9-12.

IKO startade andra perioden med hårt tryck i anfallszonen och det dröjde bara en minut så var det kvitterat när Dale Weise slog en stenhård kylig isare som Johansson inte hade koll på, en briljant passning från Olofsson som lurade hela Timrå-försvaret, assist även Rosdahl. Efter knappt fyra minuter åkte IKO på en billig utvisning när Brace lyfte klubban på Timrå-spelaren som lätt lät den falla till isen. Men pp var inte bra den gången för gästerna eller snarare IKO:s box play var briljant med ideliga rensningar ur zonen under två minuter. Efter utvisningen tog IKO vid där man slutat och det var ett bombardemang mot Timrå-kassen i flera minuter. Men mitt i den värsta pressen, IKO ledde då skotten med 13-2, kom istället ett nytt ledningsmål för gästerna. Backen Joey LaLeggia sköt 1-2 i Timrås första anfall i perioden, tid 12.48. Men IKO lät sig inte nedslås utan fortsatte som innan. Bara minuten senare kom så kvitteringen genom Patrik Karlkvist i något som såg ut som ett pp-mål, assist Olofsson/Quenneville. Mindre än minuten därefter gjorde Daniel Muzito-Bagenda 3-2 med ett sylvasst avslut högt bakom Johansson, assist Pilö/Cooper. Sedan hann det bara gå två och en halv minut så small det igen, denna gång i power play. Cam Brace, som haft flera bra chanser i matchen, snärtade upp 4-2 och taket i Be-Ge Hockey Center höll på att lyfta, assist Pilö/Rosdahl. IKO var inte nöjda där utan gick för mer och matade på med anfall och skott men 4-2 stod sig till paus. Skotten förkrossande 22-7 i hemmafavör.

Tredje perioden blev till en början ett ställningskrig där Timrå jagade samtidigt som IKO försvarade sig bra. IKO klarade av ytterligare två box play utan större problem och sedan gick det som i andra perioden fast tvärt om. Mitt i pressen serverades Cam Brace ett friläge och han gjorde inte något misstag ensam med Jacob Johansson. Han åkte med både puck och målvakt in i buren och efter videogranskning godkändes 5-2-målet, assist Tomas Zohorna, med en fin lyftning från egen zon, och Dale Weise med fem minuter kvar. Strax efter fick Timrå in en reducering till 5-3 genom trotjänaren Jeremy Boyce-Rotevall. Men det blev aldrig riktigt farligt utan när Timrå plockade ut målvakten med två minuter kvar åkte Daniel Muzito-Bagenda och Joakim Thelin med fart upp i anfall och den sistnämnde kunde enkelt åka med pucken ända in i mål och spikade därmed slutresultatet 6-3. Skotten i tredje perioden 7-9 och totalt 38-28.

Matchens lirare blev tvåmålsskytten Cam Brace och slitvargen Dale Weise med ett mål och en assist i matchen.

IKO har nu på halva säsongen samlat ihop mer poäng än på hela första säsongen i SHL. 45 poäng på 26 matcher innebär ett snitt på 1,7 poäng per match. Det är riktigt tight runt slutspelsstrecket med bara fem poäng mellan fjärde och åttonde plats och IKO är femma med en match mindre. Det blir ytterligare en match innan jul då den avbrutna matchen mot Linköping ska spelas klart med två perioder på måndag. På annandag jul blir det så bortamatch i Skellefteå och två dagar senare en ny match mot Linköping.

IK Oskarshamn - Timrå IK 6-3 (0-1, 4-1, 2-1)
07.37 0-1 Ty Rattie (Joey LaLeggia, Jens Lööke), spel 5 mot 4
21.01 1-1 Dale Weise (Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl)
32.48 1-2 Joey LaLeggia (Tim Erixon, Erik Walli Walterholm)
33.49 2-2 Patrik Karlkvist (Fredrik Olofsson, David Quenneville)
34.41 3-2 Daniel Muzito-Bagenda (Lukas Pilö, Brian Cooper)
37.18 4-2 Cameron Brace (Lukas Pilö, Kim Rosdahl), spel 5 mot 4
55.12 5-2 Cameron Brace (Tomas Zohorna, Dale Weise)
56.55 5-3 Jeremy Boyce-Rotevall (Jacob Olofsson, Morten Madsen)
58.24 6-3 Joakim Thelin (Daniel Muzito-Bagenda), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 38-28 (9-12, 22-7, 7-9)
Utvisningar: IKO 6x2, Timrå 3x2
Domare: Johan Nordlöf, Kristoffer Folkstrand
Publik: 2954

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.