Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO nollade i Medelpad

20 november 2021 21:22
herr

Timrå tar revansch på IKO för förlusten i första omgången och vinner med 2-0. Dubbla powerplaymål i mittperioden avgjorde för ett piggt Timrå som vann det mesta även i statistikväg. Tim Juel (bilden) heroiskt kämpande i IKO:s mål och bäst för dagen.


IKO börjar matchen piggt och efter en dryg minut så får Jonas Engström ett fint läge med en Timrå-spelare hängandes på ryggen och får iväg ett avslut som motas av Jakob Johansson, men IKO lyckas inte peta in returen. Minuten senare hittar Dale Weise in med ett fint pass till Cameron Brace som åkt sig fri, som dock kommer lite för nära mål för att få till ett riktigt bra avslut. Efter fem minuter får Timrå två heta lägen för fristående spelare framför IKO-kassen, men Tim Juel står upp starkt. Några minuter senare fint skottläge för Brian Cooper efter att Dale Weise vunnit tillbaka pucken i offensiv zon, men ingen utdelning på skottet. I anfallet efter tappar IKO pucken bakom eget mål och Timrå får friläge, men återigen en fin räddning av Tim Juel. Efter 16.45 får IKO powerplay, men det är osynkat och det är först med trettio sekunder kvar som man får uppställt spel. Skotten i första 8-9, men med betydligt fler skottförsök för Timrå. Martin Filander tyckte i pausintervjun med Cmore att IKO saknade attityd och sa att ”Vi vänder hem och gör det lite skönt”-

Andra perioden började i ett lite lägre tempo än första, efter cirka tre minuter får IKO fin snurr och kommer till ett avslut som går tätt utanför genom Joakim Thelin. IKO fortsätter sedan att ha lite mer puck än sina motståndare, men har svårt att komma till några riktigt farliga avslut. Dale Weise får en tuff tackling av Per Svensson och grinar illa, men spelar bytet efter. Efter detta följer en fin period för Timrå, där man bland annat har ett stolpskott efter nio minuter. 11.42 in i andra perioden får Timrå ett powerplay och trots hårt kämpandes och skottäckandes IKO-spelare, så gör Timrå 1-0 efter 13.06 efter att tre IKO-spelare gått bort sig bakom eget mål. Med cirka fem minuter kvar av andra perioden åker Daniel Muzito- Bagenda till sig ett friläge som Jacob Johansson i Timrås mål räddar. I anfallet efter får Timrå press och Tim Juel får göra en JÄTTERÄDDNING! Efter det svänger det tillbaka och Joakim Thelin får ett halvt friläge, men inte heller denna gång ger det utdelning i form av mål. Efter 17.36 av perioden så får IKO en ny utvisning där Timrå omgående får press och har ett stolpskott. IKO får ett läge till omställning genom Joakim Thelin och Johan Johnsson, men lyckas inte förvalta läget. Med cirka minuten kvar av perioden gör sedan Timrå mål efter ett skott som går in högt på plockhandssidan på en Tim Juel som blir ställd av att skotten tar på IKO-spelares klubba och in. Skotten i andra perioden 13-4 till Timrå.

I den tredje perioden görs en del ändringar i kedjorna, där bland annat den för dagen mycket pigge Dale Weise går in med bröderna Zohorna. Efter 2.39 av det som skulle visa sig bli sista perioden så får Timrå ett powerplay igen, där IKO trots närmare två minuter i egen zon lyckas hålla motståndarna mestadels på utsida. Med fem minuter gångna av perioden så får IKO press mot Timrås mål och har en puck som dansar nära mållinjen. Perioden rullar sedan på utan några riktigt heta chanser och chansen till reducering försvinner i slutet efter några utvisningar. Skotten i tredje perioden 6-6 och sett över hela matchen 27-19.

Tim Juel som sagt alldeles utmärkt i IKO-kassen för kvällen med en räddningsprocent på 92.59 trots flertalet tuffa lägen emot. Nu vänder IKO hemåt för att på torsdag spela smålandsderby mot Växjö och därefter en ny lördagsmatch på hemmaplan, denna gång mot Skellefteå.

Timrå IK - IK Oskarshamn 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
33.06 1-0 Jacob Blomqvist (Jens Lööke, Viktor Lodin), spel 5 mot 4
38.57 2-0 Viktor Lodin (Nolan Zajac, Jens Lööke), spel 5 mot 4
Skott: 27-19 (8-9, 13-4, 6-6)
Utvisningar: Timrå 2x2, IKO 5x2
Domare: Marcus Linde, Andreas Harnebring
Publik: 5333

Bilder från matchen:
Foto: Pär Olert, Bildbyrån.