Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Bragdstämpel på trepoängaren i Västerbotten

23 oktober 2021 21:19
herr

IK Oskarshamn svarade för en bragdartad insats borta mot Skellefteå och fick med sig alla tre poängen, därmed sju poäng på den här bortaveckan. Det var en händelserik match där Kim Rosdahl med två mål gav IKO ledningen med 0-2 i slutet av andra perioden, andra målet i box play. Därefter ett matchstraff och hemmalaget kvitterade tidigt i tredje men IKO fick sista ordet när Jonas Engström (bilden) gjorde 2-3 med två och en halv minut kvar.


Gästerna från Småland inledde bra och skapade några riktigt bra chanser första minuterna. Det gav utdelning efter 4.08 då Kim Rosdahl fick en perfekt passning mitt i slottet och klippte till otagbart för Skellefteås amerikanska målvaktsnyförvärv Strauss Mann, assist Karlkvists/Olofsson. IKO gick för mer och Norell hade ett bra skott som var riktigt nära. IKO fick matchens första utvisning efter åtta minuter men klarade av det bra. Sex minuter senare kom ytterligare en bortautvisning men även där var box play-spelet stabilt. Hemmalaget hade dock tagit över lite mer nu och tryckte på i slutet av perioden. Rosdahl blev periodens enda målskytt och skotten i hemmafavör, 9-7.

I andra perioden var det IKO:s tur att få två utvisningar med sig ganska tätt i början. Men hemmalaget försvarade sig bra och stressade fram ett misstag av Cannata som flyttade målburen och åkte ut. SAIK fick därmed en minuts pp och tryckte på ganska bra i slutet men direkt när IKO blev fulltaligt kom Zohornakedjan i ett bra anfall där Hynek dock missade avslutet. Med tre och en halv minut kvar drabbades Brace av ett matchstraff plus en tvåminutare så det blev sju minuters power play för hemmalaget. Men SAIK slaravde och Rosdahl tog vara på ett misstag och tryckte in 0-2 med två minuter kvar av perioden. IKO kunde hålla undan till paus efter många starka ingripanden från Joe Cannata och man fick vila innan tre och en halv minut av box play återstod. Skotten i bortafavör, 5-9.

I början av tredje perioden fick Skellefteå igång sitt power play-spel och kvitterade innan en och en halv minut hade gått, målskyttar Jayce Hawryluk och Linus Lindström. IKO kom tillbaka efter kvitteringen och jämnade ut spelet. Det blev ett ställningskrig och IKO stod emot bra och kom bland annat tre mot en men Bagenda missade avslutet. Strax efter kom Thelin i en stark inbrytning men pucken gled precis utanför Manns stolpe. I samma sekvens missade domarna en hög klubba i ansiktet på Bagenda. Skellefteå skapade de längsta anfallen efter halva perioden spelad och sköt en hel del mot Cannata som stod emot. Med tre minuter kvar hade Thelin en ny chans med ett rappt skott direkt efter tekning. IKO fick några chanser mellan SAIK:s långa anfall och med starkt jobb i offensiv zon fick Tomas Zohorna fram pucken till Jonas Engström som pricksköt mellan benen på målvakten. Då återstod bara två och en halv minut av matchen och IKO lyckades stå emot hemmalagets press med en man mer och med två minuter kvar med två man mer. Tre sköna poäng med på flyget hem och totalt sju av nio möjliga på den här bortaturnén. Skotten i tredje perioden hela 22-9 efter mycket power play och totalt 36-25. Junioren Hampus Plato som varit med på bänken några matcher fick ikväll spela tre minuter i fjärdekedjan.

Trots segern ikväll gick Färjestad förbi på fler gjorda mål och IKO är sjua men marginalen neråt ökade markant. Laget vänder nu hem till en en hel hemmavecka med matcher mot Rögle tisdag, Leksand torsdag och Luleå lördag. Efter Röglematchen har IKO mött alla lag en gång och Leksand blir första lag man möter för andra gången.

Skellefteå AIK - IK Oskarshamn 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
04.08 0-1 Kim Rosdahl (Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson)
38.02 0-2 Kim Rosdahl, spel 4 mot 5
40.37 1-2 Jayce Hawryluk (Oscar Möller, Joakim Lindström), spel 5 mot 4
41.33 2-2 Linus Lindström (Jonathan Johnson, Linus Karlsson), spel 5 mot 4
57.24 2-3 Jonas Engström
Skott: 36-25 (9-7, 5-9, 22-9)
Utvisningar: SAIK 3x2, IKO 6x2, 1x5, 1x20
Domare: Patric Bjälkander, Christoffer Holm
Publik: 4180

Bilder från matchen:
Foto: Ola Westerberg, Bildbyrån.