Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Frölunda
FHC

Nästa utmaning är Frölunda i tredje raka hemmamatchen

25 september 2021 08:00
herr

Efter nio dagars uppehåll har IK Oskarshamn lördagsmatch mot Frölunda som är den tredje av fyra raka hemmamatcher under september. Det är samtidigt sista matchen med publikrestriktioner. Matchens profil i hemmalaget är #85 Daniel Muzito-Bagenda som finns i en videointervju i artikeln.


Frölunda är ett av de stora lagen i svensk ishockey men de senaste två åren har det gått lite tyngre, med två sjundeplatser. 2020 blev det ju inget slutspel och ifjol gick göteborgarna till kvartsfinal där det blev förlust mot Rögle. På 2000-talet har Frölunda tagit fyra SM-guld, det sensaste 2019.

Ifjol blev det tre segrar för FHC mot IKO, som vann den första matchen hemma i oktober. Den här säsongen inledde Frölunda med förlust mot Brynäs och har därefter vunnit mot Skellefteå och Luleå och nu senast en 2-4-förlust hemma mot Leksand. Jacob Nilsson är lagets främste poängplockare hittills under säsongen med 3 mål och 1 assist. Laget har inte värvat jättemånga spelare till den här säsongen men har förstärkt med poängkungen Ryan Lasch och Michael Spacek på forwardssidan samt backen Christian Folin och målvakten Matthew Tomkins som ska ta upp kampen med Niklas Rubin mellan stolparna. Samtidigt är trotjänarna Joel Lundqvist, Max Friberg, Johan Sundström med flera kvar i laget.

IKO vann premiären mot Timrå och föll i senaste matchen för en dryg vecka sedan mot Malmö. IKO har ytterligare en hemmamatch efter denna då man möter Brynäs på torsdag. Tomas Zohorna och Patrik Karlkvist är poängbäst i hemmalaget, båda med 3 poäng (2+1) följda av Fredrik Olofsson med 1+2.

Fjärde raka hemmamatchen, mot Brynäs på torsdag, blir den första utan publikrestriktioner och biljettförsäljningen har gått bra.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi har haft gott om tid nu i början av serien och kunnat träna på allt vi behöver. Nu är upplägget så här och vi försöker göra det bästa av det, även om vi såklart hellre hade spelat matcher. Det är tidigt på säsongen och vi, liksom alla lag, försöker slipa på detaljer. Vi har jobbat med box play som inte fungerat så bra i början. Det är ju så att om man inte lyckas resultatmässigt så sprider sig oron och nästa gubbe gör nästa fel. Vi måste hitta tillbaka till grunderna. Ett par av målen kan vi "stryka" som t ex via skridsko i tom bur, det kan man inte träna på men dom andra grejorna har vi gått igenom.
- Frölunda har vi lagom stor respekt för, vi har lyckats vinna mot dom, vi har pressat dom och även tappat matcher, så det är lite allt möjligt. Självklart ett jättebra lag som hade en dipp ifjol men nu är ett förväntat topplag igen. Vi vet deras styrkor och vad vi kan såra dom på. Dom har värvat en del spets i form av Lasch och Spacek plus en ny målvakt. Vår plan och vårt mål nu är att vi ska hitta en väg att vinna matchen och göra det på våra styrkor.
- Oliver Larsen är tillgänglig för spel och vi får se om han spelar mot Frölunda. Dale Weise har varit på is och följer sin plan och vi ska göra en uppföljning inom kort. Johannes Salmonsson fortsätter sin rehabilitering men ingen av de båda är aktuella för spel ännu.