Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Veckans långa roadtrip börjar med Örebro

19 oktober 2021 08:00
herr

IK Oskarshamn är på resa hela den här veckan som inleds med tisdagsmatch mot Örebro, som är en av de två uppskjutna matcherna. Sedan fortsätter det med Djurgården på torsdag och Skellefteå på lördag. Lukas Pilö (bilden) är tillbaka i Behrn Arena där han spelade förra säsongen.


Örebro har förstärkt sin finska prägel på laget genom bland andra nyförvärven Jani Lajunen från Schweiz, Miikka Salomäki från AHL och Juuso Puustinen från KHL. Sedan tidigare finns Emil Larsson och Rodrigo Abols som båda toppar interna poängligan med 6 poäng. Vanligtvis flitige poänggöraren Robin Kovács (38 poäng ifjol) står på 4 poäng nu. Laget var 6:a ifjol och pressade blivande mästarna Växjö i semifinalen till 3-2 i matcher. Utifrån det är nog närkingarna inte nöjda med att ligga på tionde plats nu med 13 poäng på tio matcher, två poäng efter IKO som har samlat ihop 15 poäng på nio matcher.

Lukas Pilö kom från Örebro till IKO inför den här säsongen och har fått stort förtroende av tränarna med en andraplats i IKO:s plus/minusstatistik. Daniel Muzito-Bagenda kom också från Örebro till den här säsongen. I dagens ÖHK finns ingen spelare med ett förlutet i gästernas lag.

Örebro gick upp i Allsvenskan så sent som 2009 och redan andra säsongen spelade man i Kvalserien och på tredje försöket tog man klivet upp i SHL 2013. Faktum är att det var IKO som "hjälpte" Örebro på vägen till SHL. I play off-seriens sista omgång slog ett redan avsågat IKO Karlskoga samtidigt som Örebro besegrade Djurgården. Därefter vann Örebro Kvalserien och tog klivet upp tillsammans med Leksand. Där har man sedan, till skillnad från Leksand, stannat kvar och gjorde som sagt sin bästa säsong ifjol med en semifinalplats.

Första säsongen i SHL lyckades IKO ta en poäng av Örebro via en strafförlust. Ifjol blev det en klar 5-1-seger i sista mötet lagen emellan medan Örebro vann de tre första. I lördags föll båda lagen, Örebro med 2-0 mot Leksand och IKO med 4-2 mot Växjö.

Efter bussresa till Stockholm under onsdagen väntar match på Hovet på torsdag mot Djurgården och därefter flyg till Skellefteå på fredag för match lördag kväll. Nästa vecka blir det i gengäld tre hemmamatcher för IKO.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- En roadtrip är en ganska bra grej för att hålla ihop en grupp och få tid tillsammans, även om man såklart saknar familjen. Det blir en spännande utmaning och vi vill fortsätta spela bra på bortaplan. Det är tre matcher och mycket resor men vi ska träna ungefär som vanligt mellan matcherna. Det är snabba puckar och vi måste hitta vägar att analysera och preparera för nästa match.
- Vi reser från Örebro till Stockholm på onsdag och flyger till Skellefteå på fredag med eftermiddagsträning där och sedan hem på söndag.
- Det kommer bli en tuff match mot Örebro, dom är ganska fysiska och ligger på högt upp i banan, mycket press. Vi behöver få fart på vårt puckspel igen som det har varit tidigare. De senaste två matcherna har det hackat lite grann periodvis. Där har vi lite att jobba med. Vidare behöver vi vara ramstarka med ett bra försvarsspel ända från deras mål och hem. Det kommer vara bra fart och bra tryck och säkert lapp på luckan i arenan. Örebro har haft lite sämre resultat och ligger efter oss i tabellen men dom har spelat ganska bra.
- Vi har samma trupp tillgänglig som mot Växjö och alla är med på resan.