Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

IKO slog Leksand efter straffar

27 augusti 2020 21:00
herr

IK Oskarshamn tog sin andra seger på tre försök under försäsongen när Leksand besegrades efter straffar. IKO hade ledningen hela matchen men Leksand kvitterade i spel sex mot fem med knappa två minuter kvar av ordinarie tid. Efter en mållös förlängning klev Johannes Salmonsson (bilden) fram och avgjorde i sista straffomgången. Han gjorde även 1-0 och Nichlas Torp gjorde 2-0 för IKO i andra perioden.


IKO dominerade inledningen av matchen och tryckte ner Leksand rejält. Man fick också ett tidigt power play och efter lite trevande pp-spel kom ledningsmålet genom Johannes Salmonsson som tog hand om en retur framför Janne Juvonen, assist Filiph Engsund. Leksands första power play var av det sämre slaget och IKO kunde rensa hela tiden. Jan Ordos blev snyggt frispelad men missade chansen att göra 2-0. Spelet jämnade ut sig något efter mitten av perioden. 1-0 stod sig perioden ut även om Leksand hade två power play i slutet och även fick inleda andra perioden med en man mer.

IKO inledde andra perioden lika piggt som den första och klarade först av 50 sekunder i box play. Direkt därefter svarade Nichlas Torp för en strålande aktion där hans förarbete var lysande. En passning till Filip Karlsson som sköt och Torp slog in returen på en backhand. Efter fem minuter hade Olofsson och Modigs ett fint samarbete som var nära att resultera, likaså minuten senare när Dahlström dribblade sig nästan ända fram till Juvonen. Mitt i perioden skapade Leksand en snabb spelvändning och Nils Åman kunde ensam med Cannata reducera till 2-1. Leksand tog över efter målet och skapade mer, bland annat två stolpskott på kort tid. IKO var dock inte ofarliga och bland annat hade Wahlberg en fin aktion över halva banan. Även Engström hade en bra chans men Juvonen var tät. Med tre minuter kvar fick Leksand spela power play igen och tryckte på konstant i två minuter men IKO och Cannata stod emot. När IKO blev fulltaligt skapade man direkt ett fint anfall i slutminuten men 2-1 stod sig till pausvilan.

IKO fick börja med box play tidigt i tredje perioden men klarade av det genom storspel av Cannata i målet. Strax efter fick IKO spela power play och hade några chanser, bland annat Fredrik Olofsson med ett bra direktskott där Juvonen gjorde en fin räddning. Efter åtta minuter fick IKO ett nytt power play men här skapade Oskar Lang det bästa läget för Leksand istället. Leksand fick nästa pp och där jobbade box play-specialisten John Dahlström i vanlig ordning hårt och var mycket nära att avgöra matchen efter en fin aktion. Leksand tog ut målvakten med två minuter kvar och 20 sekunder senare hade Daniel Gunnarsson kvitterat bakom Cannata och tog matchen till förlängning.

IKO fick inleda förlängningsspelet med en man mindre och efter drygt halva förlängningen var det ombytta roller. Men det blev inga fler mål utan det blev avgörande på straffar. Avgörandet kom i sista straffen efter fem missade försök innan. Johannes Salmonsson fintade bort Juvonen och blev matchvinnare med sitt andra mål för kvällen. Samtidigt räddade Joe Cannata alla tre straffarna från Leksand.

Philip Samuelsson fick utgå efter en skada i första bytet. Han fick sy några stygn men det var ingen större fara med honom.

Nästa träningsmatch är redan på lördag i Husqvarna Garden mot HV71 med nedsläpp kl 15.00.

IK Oskarshamn - Leksands IF 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)
03.46 1-0 Johannes Salmonsson (Filiph Engsund), spel 5 mot 4
21.29 2-0 Nichlas Torp (Filip Karlsson)
28.39 2-1 Nils Åman (Oskar Lang)
58.40 2-2 Daniel Gunnarsson (Carter Camper, Peter Cehlárik), spel 6 mot 5
65.00 3-2 Johannes Salmonsson, avgörande straff
Skott: 25-34 (6-5, 11-17, 5-10, 2-2, 1-0)
Utvisningar: IKO 9x2, Leksand 6x2
Domare: Mikael Andersson, Mikael Nord
Publik: 0

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Om man ser till prestationen över hela matchen var väl det en vunnen extrapoäng istället för en tappad. Vi spelar en jättebra förstaperiod trots att vi tar många utvisningar och kontrollerar matchen bra. Vi spelar även bra box play och reder ut det. Som helhet är första perioden riktigt bra. Vi tappar initiativet lite i andra perioden och får några långa anfall mot oss. Vi blir lite oroliga i spelet och vågar inte gå på som vi vill. Killarna gör ett hårt och bra jobb men får slita hårt men vi spelar inte riktigt med den pondus som vi vill. Det fortsätter i tredje och det hackar lite men vi har några bra anfall och enstaka bra aktioner. Vi hittar inte riktigt tryggheten i spelet så vi har lite konstruktiva grejor att jobba med. Totalt sett kanske vi inte förtjänar att vinna under ordinarie tid som det såg ut. Vi hade ledningen nästan hela vägen in och jag vill ju gärna att vi stänger ner det där. Leksand kvitterar men jag tycker vi pushar bra i overtime och fick till ett bra power play. Sedan är det starkt av Salle att hänga den där avgörande pucken. Cannata var också bra igen och Torp som målskytt är ju inte så ofta så det var härligt! Vi fick lite läropeng och jag är väl nöjd med ungefär 25 minuter. Det är en styrka att ändå till slut vinna och där ska killarna ha en stor eloge för det hårda arbetet. Vi ska fortsätta jobba med att skapa trygghet i spelet. Nu blir det lite seriespelskänsla med match mot HV71 redan om mindre än två dygn. Det är alltid nyttigt att testa det med snabb analys och sedan på det igen, precis som under säsong.