Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Växjö

18 augusti 2020 21:45
herr

IKO inledde med en bra förstaperiod borta mot Växjö. Men hemmalaget kom igen med besked i andra perioden när man gjorde två mål. Nolan Zajac gav IKO lite hopp när han gjorde 2-1 med två minuter kvar av matchen. Men strax efter fastställde Robert Rosén slutresultatet 3-1 i tom bur.


Gästande IKO hade ett spelövertag inledningsvis och fick med sig två numerära överlägen under första halvan av första perioden. Det andra pp var ganska bra. Innan dess hade Jan Ordos ett bra läge från nära håll efter ett fint förarbete av Emil Wahlberg. Med sex minuter kvar fick Jonas Engström en jättefin passning och därmed ett friläge men han lyckades inte överlista Erik Källgren i hemmakassen. Strax efter var John Dahlström bra placerad framför Källgren som dock fick pucken i plockhandsken i sista stund. IKO fortsatte skapa mest och Tex Williamsson behövde bara göra ett par ingripanden när Växjö kom i något enstaka anfall. Skotten i första perioden följdriktigt klart till gästerna, 5-11.

Växjö inledde andra perioden piggt men åkte på sin tredje utvisning redan efter en dryg minut. Direkt i box play fick Robert Rosén ett friläge men Tex Williamsson var tät längs isen och väntade ut Växjö-forwarden. Växjö hade mer att säga till om i perioden och fick sitt första power play men IKO försvarade sig bra. Efter tretton minuter fick Växjö ändå utdelning i power play när Richard Gynge pricksköt förbi Williamsson. Bara två minuter senare kom ytterligare ett pp-mål genom amerikanske nyförvärvet Jack Drury. Det fortsatte med många utvisningar och IKO fick inleda tredje perioden med box play i 1.55. Skotten i andra perioden överlägset i hemmafavör, 14-3.

IKO klarade ganska enkelt av det inledande box playet i tredje perioden men Växjö fortsatte ha ett visst spelövertag. Efter fem minuter fick IKO spela power play men gjorde det inte speciellt bra, även om Thelin hade ett riktigt bra läge från nära håll. Så långt hade lagen haft sju utvisningar var. Efter åtta minuter hade Strömberg ett bra avslut från nära håll men Källgren var med på noterna. IKO lyckades skapa lite spänning i slutet. Med power play med två minuter kvar tog man ut målvakten och Nolan Zajac sköt 2-1 från distans, assist Engström/Strömberg. Men glädjen blev kortvarig och Robert Rosén kunde lägga in 3-1 i tom bur med knappa minuten kvar. Skotten i tredje perioden 12-7 och totalt 31-21.

Filiph Engsund fick kliva av i andra perioden efter en smäll mot huvudet. Man har vidtagit nödvändiga åtgärder och han verkade ok. Ytterligare undersökning imorgon för att se hur man går vidare.

Redan om två veckor får IKO chans till revansch på Lakers på hemmaplan. Lagen möts dessutom i SHL-premiären i Vida Arena den 19 september.

Nästa träningsmatch spelas i Kumla nästa torsdag mot Leksand med start kl 18.00.

Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
33.09 1-0 Richard Gynge (Joel Persson, Emil Pettersson), spel 5 mot 4
35.07 2-0 Jack Drury (Emil Pettersson, Richard Gynge), spel 5 mot 4
57.59 2-1 Nolan Zajac (Jonas Engström, Kim Strömberg), spel 6 mot 4
59.07 3-1 Robert Rosén (Richard Gynge, Emil Pettersson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 31-21 (5-11, 14-3, 12-7)
Utvisningar: Växjö 10x2, IKO 9x2
Domare: Pehr Claesson, Marcus Linde
Publik: 0

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi spelar riktigt bra i första perioden och flyttar pucken, vågar sätta press över hela banan och gör det vi vill. Jag tycker vi stundtals dominerar perioden och vi hade definitvt lägen för att göra ett par mål. Andra perioden är lite ombytta roller och vi börjar ta lite utvisningar. Lite frustration och man ser att allt inte är helt inarbetat. Vi tappar lite struktur där ett tag och Växjö är ju väldigt skickliga i power play och straffar oss ganska hårt. I tredje, så när som på att vi fick döda ett par utvisningar, tycker jag vi hittar tillbaka till vårt spel och växte igen. Vi avslutade ganska bra och fick göra ett mål i sex mot fyra. Det var mycket bra att ta med plus lite grejor att lära oss, framför allt från andra perioden. Det var några onödiga utvisningar men domarna är lite tuffare i bedömningen på framför allt slashing i år även om inte regelboken är ändrad. Det får vi slipa på. Det gäller att anpassa sig snabbt och vårda spelet.