Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro vann med matchens enda mål

8 september 2020 20:20
herr

IKO stod upp bra mot Örebro i en jämn och målsnål match med mycket utvisningar. Gästerna gjorde matchens enda mål med fem och en halv minut kvar och IKO lyckades inte få in någon puck trots spel sex mot fem i tre minuter.


Matchen började inte bra för IKO. Redan innan en minut hade gått hade man två man på utvisningsbänken, den ena för felaktig tekning. Men Örebros spel fem mot tre var inte bra samtidigt som IKO:s box och och Tex Williamsson i målet var täta. Strax efter fick IKO spela power play och gjorde det riktigt bra men även Örebros målvakt Jhonas Enroth var med på noterna. Perioden rycktes sönder av alla utvisningar och lagen hade sina lägen i power play. För IKO hade Rosdahl ett riktigt bra avslut på passning från Strömberg i sista pp med någon minut kvar av perioden. Det var en spelmässigt jämn period där IKO hade taktpinnen några minuter efter den tunga inledningen. Tre utvisningar för vardera laget och även skotten helt jämnt, 9-9. Juniorbacken Jakob Zurek fick göra ett par byten i perioden.

Andra perioden började precis som den första, med utvisning. Redan efter fem sekunder fick IKO spela power play och matade skott mot Enroth. Men gästerna tog sig ur greppet och klarade av de två minuterna. IKO fortsatte ha initiativet och efter fem minuter kom Palmberg-linan i ett tre mot ett-läge som dock rann ut i sanden. Strax efter kom Olofsson/Strömberg i två mot en men avslutet mitt på Enroth. Örebro fick nästa power play efter åtta minuter men uträttade inte mycket. Istället fick Thelin nästan ett friläge och Cooper hade också ett bra läge i box play. Fyra minuter senare var det IKO:s tur i power play men det var inte mycket bättre. Man hann med ytterligare ett pp innan perioden var över och det var klart bättre men fortfarande inga mål. Matchens elfte utvisning drabbade hemmalaget med knappt två minuter kvar. Örebro öste på för ett ledningsmål och Tex Williamsson fick bekänna färg och höll tätt fram till pausen. Med fem sekunder kvar kom utvisning nummer 12 och 13, en dubbelutvisning efter lite bråk mellan Cooper och Rask. Skotten i andra perioden 11-13 men fortfarande inga mål.

Tredje perioden fortsatte med utvisningar och Örebro fick sin åttonde efter en dryg minut men ingen utdelning för IKO där heller. Man fick en ny chans efter fem minuter när man var inne i ett bra anfall och gästerna tog till otillåtna medel. Mitt i det power playet kom IKO:s sjunde utvisning och matchens sextonde! I spel fyra mot fyra skapade Palmberg/Salmonsson ett fint läge men Enroth var beredd. Mitt i perioden kom Ordos med en fin aktion över halva banan och fick fram en passning till Cooper som var nära att vinkla förbi Enroth. Till slut kom det ändå ett mål och det var gästernas Borna Rendulic som var klinisk i avslutet på ett friläge. IKO tog ut målvakten med över tre minuter kvar och skapade en hel del i sin kvitteringsjakt men gästerna stod emot och kunde åka hem med sin femte seger på försäsongen. Skotten i tredje perioden hela 14-3 och totalt 34-25. Tex Williamsson räddade 24 skott, över 93 procent, och gjorde en mycket bra match.

Säsongens sista träningsmatch är hemma mot Rögle på fredag med start kl 18.00. Seriepremiären blir borta mot Brynäs den 24 september och matchen mot Växjö är flyttad till 8 december.

IK Oskarshamn - Örebro HK 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
54.28 0-1 Borna Rendulic (Mathis Bromé, Rodrigo Abols)
Skott: 34-25 (9-9, 11-13, 14-3)
Utvisningar: IKO 8x2, Örebro 9x2
Domare: Mikael Andersson, Christoffer Holm
Publik: 0

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker vi gör mycket bra idag. Sett över hela matchen gör vi en bra prestation, bra box play och jag tycker vi har ganska bra attack i power play också. Vi driver mycket av spelet över hela matchen och vi har alla möjligheter att kunna vinna den också. Lite effektivitet skulle kunna ha hjälpt oss men prestationsmässigt är det mycket att ta med från den här matchen. Bra målvaktsspel och bra grundspel, det handlar ju mycket om att hitta bra saker att bygga på och det är det vi fokuserar på. Jag tycker killarna visar igen och igen att dom gör mycket rätt och det gör att vi är med och tävlar i matcherna också. Vi spelar bättre och bättre och fortsätter pusha det framåt. Om vi fortsätter göra bra prestationer kommer det sett över hela säsongen ge oss fler poäng, det är det som får vara fokus. Vi har inte tänkt ändra något med anledning av den uppskjutna seriepremiären utan vi väljer att träna en vecka extra. Vi tar den tiden att slipa på detaljer så att vi är redo för premiären borta mot Brynäs.