Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

Fjärde raka mot Djurgården

11 mars 2021 21:25
herr

IKO frångick inte sin vana att göra fyra mål på Djurgården. Det blev seger med 4-2 och därmed maximala tolv poäng mot stockholmarna den här säsongen. Målskyttar ikväll Robert Sabolic, Kim Rosdahl, Max Veronneau på straff och slutligen Andrew O'Brien (bilden) med sista målet i tom kasse.


Det var en pigg inledning på matchen där Cooper hade ett hårt skott tätt utanför Armalis stolpe redan i första bytet. Båda lagen skapade långa anfall men de riktigt farliga chanserna dröjde. Kelleher fick ett jätteläge nära mål efter fem minuter och ett par minuter senare hade Rosdahl ett liknande men Armalis var med båda gångerna. DIF svarade med ett stolpskott strax efter. IKO forecheckade högt och var nära att få press i anfallszonen några gånger. Efter elva minuter hade Cooper ett nytt skott som Armalis räddade i plocken. IKO bet sig fast i zonen och jobbade sig till ett power play där första minuten var riktigt bra och avslutades med ett skott i magen på målvakten. Med en halvminut kvar i pp kom ledningsmålet när Robert Sabolic gjorde sitt första SHL-mål, assist Dahlström/Kelleher. IKO fortsatte ha kommandot och tryckte på för mer men först klarade man av en utvisning och nästan direkt därefter kom välförtjänt 2-0 när Kim Rosdahl fick stå helt ensam i slottet och enkelt kunde lyfta in sitt sjunde mål, assist Engsund. Då återstod drygt två minuter av första perioden men Djurgården lyckades få in en reducering med blott fyra sekunder kvar, målskytt Marc-André Gragnani. Skotten knappt i hemmafavör, 9-8.

IKO kom i ett snabbt anfall direkt i andra perioden och pucken gick i mål men det blev bortdömt på grund av spark. Djurgården tryckte på för en kvittering några minuter och fick med sig en utvisning som det dock inte blev mycket av. Istället slet sig Engström loss från egen zon och jobbade stenhårt mot mål med hård uppvaktning, så hård att han fick med sig en straff. Max Veronneau satte straffen distinkt längs isen, 3-1, och Armalis hade inte en chans. Det var Veronneaus sjunde mål och lite revansch för det bortdömda målet fem minuter tidigare. IKO tog nu över taktpinnen flera minuter och tryckte på för mer och var riktigt nära ett par gånger. Djurgården kom igen i mitten av perioden men drog på sig en utvisning och kom av sig lite. IKO fick dock inte in något pp-mål den gången. Med en minut kvar fick man ytterligare en pp-chans men med några sekunder kvar åkte man själva på en utvisning och det blir spel 4 mot fyra en minut in i tredje perioden. Skotten fortsatt jämnt, 13-12.

Gästerna reducerade tidigt i tredje perioden i det korta power play som följde, målskytt Rhett Rakhshani. DIF fick energi av målet och tog över mer och mer men IKO stod emot och stack upp i några farliga kontringar. Djurgårdens press tilltog och med ett power play med drygt fem minuter kvar var man nära kvittering men Joe Cannata storspelade i matchen och kom där upp med ett par avgörande räddningar. Med en och en halv minut kvar tog DIF ut målvakten och det tog bara tio sekunder så pricksköt Andrew O´Brien från egen zon i den tomma buren, assist Rosdahl/Olofsson. Sista en och en halv minut av matchen hade IKO inga problem att hålla undan. Skotten i tredje perioden 6-10 och totalt 28-30.

Matchens lirare blev William Eklund och Nichlas Torp, samt hemmalagets slitvarg Jonas Engström.

Närmast för IKO väntar ett dubbelmöte mot Örebro i helgen, borta på lördag och hemma på söndag. IKO drog ifrån konkurrenterna Brynäs och HV71 medan Linköping överraskade och slog Rögle.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi kommer ut som ett lag, spelar som ett lag och vinner som ett lag. Det är min känsla när jag summerar insatsen. Det är kul att se en sådan räddning som Joe gör i slutet. Det är dom där prestationerna vi behöver när det står och väger. Det är så här jag vill att det ska se ut med det här laget, vi gör det tillsammans.
- Vi hade några av de övriga resultaten med oss men det betyder egentligen ingenting just nu. Vi ska borra ner huvudet och ta oss framåt. Det är otroligt viktigt att vi håller fokus på det vi gör. Så klart ser vi vad som händer men i nästa omgång kan det gå åt andra hållet och då blir man besviken. Dels är det en match i taget som gäller men det gäller att vara i våran bubbla. Vi har våra matcher att spela och kan inte påverka hur det går i dom andra. Det är en stor grej för oss att vara i vår bubbla och spela, träna, äta, resa tillsammans. Om vi börjar spreta så tappar vi energi.

IK Oskarshamn - Djurgårdens IF 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
13.36 1-0 Robert Sabolic (John Dahlström, Tyler Kelleher), spel 5 mot 4
17.38 2-0 Kim Rosdahl (Filiph Engsund)
19.56 2-1 Marc-André Gragnani (Rhett Rakhshani, Ryan Stoa)
25.13 3-1 Max Veronneau, straff
41.21 3-2 Rhett Rakhshani (Dick Axelsson, Robert Nardella), spel 5 mot 4
58.36 4-2 Andrew O'Brien (Kim Rosdahl, Fredrik Olofsson), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 28-30 (9-8, 13-12, 6-10)
Utvisningar: IKO 4x2, DIF 2x2
Domare: Johan Nordlöf, Morgan Johansson
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: