Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

IKO slog serieledarna igen!

16 februari 2021 22:05
herr

IK Oskarshamn slog serieledande Växjö Lakers för andra gången på två veckor och har nu utjämnat i inbördes möten. Det var en jämn match där alla målen föll i tredje perioden. Båda målvakterna storspelade i två perioder och Joe Cannata fortsatte så i tredje. Då klev IKO fram offensivt och gjorde två tidiga mål genom Andrew O'Brien och Rickard Palmberg. Max Veronneau gjorde 3-0 på straff och Växjö reducerade i power play i slutet till slutresultatet 3-1


Gästande Växjö fick ett par långa anfall i inledningen och matade på med flera skott med farliga styrningar men Cannata var med i matchen. I IKO:s första anfall fick man med sig en utvisning, fick snabbt ett uppställt pp och jobbade bra men trots det ingen utdelning. IKO behöll initiativet efter utvisningen och skapade bra lägen, det bästa efter nio minuter när Veronneau nästan hade öppet mål från nära håll men ligans bäste målvakt, Viktor Fasth, gjorde en fantastisk räddning. Efter tretton minuter hade IKO ett bra anfall där Wahlberg öste på med tre skott i tät följd och strax efter slet sig Veronneau loss till ett friläge men togs hårt. Nästa power play var gästernas och man skapade bra tryck men IKO stod emot. IKO skapade ytterligare några lägen i slutet men perioden förblev mållös. Skotten också ganska jämnt, 10-9.

Inledningen av andra perioden fortsatte med jämnt spel men också en del felpassningar från båda lagen vilket var nära att skapa målchanser. Mitt i perioden kom hemmalaget i sin bästa chans så långt i matchen. Veronneau fixade med sin fina skridskoåkning en två mot etta med Bouma men avslutet gick utanför. Strax efter svarade Lakers med ett stolpskott mitt i ett tungt anfall. Med tre minuter kvar fick IKO spela power play men skapade nästan ingenting förutom ett jätteläge för Veronneau mot slutet. Växjö kändes starkare mot slutet av perioden men IKO försvarade sig bra och Cannata var tät längs isen där de flesta skotten kom. Skotten i perioden i lite bortafavör, 7-11.

Redan 43 sekunder in i tredje perioden kom första målet, 1-0 på ett hårt backskott av Andrew O'Brien rakt i mål, otagbart för Fasth, assist Palmberg på tekningen. Det gick bara tre minuter så kom även 2-0 efter ett fint jobb av Sabolic som skapade yta för Rickard Palmberg som sköt distinkt stolpe och in. Växjö lyfte upp spelet och tryckte på för reducering men Cannata var omutlig. IKO stack upp i kontringar och Engström kämpade sig till ett friläge i box play och fixade en straff. Den satte Veronneau kyligt förbi Fasth fram till 3-0. Tidigare hade Dahlström två fina lägen också i box play. Växjö blev nu ännu mer desperata och fick med sig en utvisning där Robert Rosén sköt 3-1 med knappt fyra minuter kvar. Men närmare än så kom inte Växjö som därmed fick lämna ifrån sig serieledningen till Rögle. Joe Cannata vann målvaktsmatchen klart mot Viktor Fasth och landade på nästan 97 procent, 32 räddningar av 33 möjliga.

Matchens lirare blev Emil Pettersson och Rickard Palmberg, samt slitvargen Fredrik Olofsson.

Segern ikväll ihop med övriga resultat gör att IKO nu är tillbaka på slutspelsplats. Man har nu ytterligare två hemmamatcher den här veckan, Malmö på torsdag och Linköping på lördag, båda med start kl 18.00.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi gör en jättebra förstaperiod och skapar en hel del bra lägen. I andra är Växjö lite bättre, dom är ganska bra på det där att stretcha spelet som blir när man får långa byten i andra perioden. Vi håller ändå ihop det och spelar starkt och samtidigt spelar Joe bra i mål. Jag tycker det är rättvist att det är lika efter två perioder. Sen hittar vi en väg i tredje och vi håller ihop spelet på ett väldigt bra sätt. Vi får ett så kallat skitmål, får in en puck på mål med bra skymning. Det var skönt att spräcka nollan där och få med oss självförtroende. Palmberg är ju het, det spelar ingen roll om man ser honom eller inte under matcherna, får han ett läge så sätter han dit den. Sedan en bra straff av Veronneau så vi var effektiva i tredje utan att vi på något sätt dominerar. Det var en jämn match hela vägen. Men vi var faktiskt lite spetsigare idag. Vi var också väldigt konsekventa och jag tror det är därifrån vi reder ut det defensivt mot ett väldigt bra lag plus ett mycket, mycket bra målvaktsspel. Den kombinationen hjälper oss ju väldigt mycket. Det är kul för Joe att han får visa för sig själv och för oss att han har den här nivån. Det bygger självförtroende för honom och det är ett samspel där vi måste försöka hjälpa honom på bästa sätt. Han hade förtjänat att hålla nollan men vi får ta det som en "mental nolla".

IK Oskarshamn - Växjö Lakers HC 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)
40.43 1-0 Andrew O'Brien (Rickard Palmberg)
43.57 2-0 Rickard Palmberg (Robert Sabolic)
52.42 3-0 Max Veronneau, straff
56.16 3-1 Robert Rosén (Emil Pettersson, Andrew Calof), spel 5 mot 4
Skott: 26-33 (10-9, 7-11, 9-13)
Utvisningar: IKO 3x2, Växjö 5x2
Domare: Mikael Andersson, Johan Nordlöf
Publik: 8 (4000 nallar)

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: