Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Chans till revansch direkt i Karlstad

3 februari 2021 13:30
herr

Fjärde och sista mötet mot Färjestad i grundserien och andra mötet på tre dagar, nu på bortaplan torsdag kväll. Backklippan Brian Cooper (bilden) har spelat alla 37 matcherna hittills med en istid på nästan 20 minuter i snitt - över 25 senast mot FBK. Mot Färjestad har han svarat för två assist i de tre tidigare matcherna.


Färjestad var effektiva i tisdagsmötet i Be-Ge Hockey Center och hade även en del tur. Poängen man gjorde var utspridda på många olika spelare. Daniel Viksten, som är FBK:s bäste poänggörare, noterades för självmålet till 1-3 som till stor del avgjorde matchen. Målet var hans 17:e och han är totalt uppe i 35 poäng. Backen Jesse Virtanen är närmast med 28 och även han gjorde en poäng igår. Fredrik Olofsson med IKO:s 1-0-mål igår är nu i poängtopp i laget, 24 poäng vilket är samma som pappaledige Nolan Zajac men med ett mål mer. Därefter följer Tyler Kelleher med 4+18 och Kim Rosdahl 6+13. Lite kuriosa att John Dahlström och Rickard Palmberg följs åt fast med omvända siffror, Dahlström just nu 14 mål och 4 assist, Palmberg 4+14.

Siffrorna i special teams de senaste fem matcherna är klart till IKO:s fördel vilket till viss del även avspeglade sig i tisdagsmatchen. Färjestad har bara gjort ett mål på sjutton försök (trettonde plats) medan IKO har gjort tre på 21 försök (trea). I box play har IKO släppt in ett mål på tolv tillfällen, trea i ligan, medan FBK har tre insläppta på tretton, 8:e plats. Se statistik här intill.

IKO har trots förlusten senast plusstatistik på FBK den här säsongen, 6 poäng mot 3. Totalt på två säsonger i SHL leder nu Färjestad med 11-10 men efter torsdagsmatchen i Löfbergs Arena kan det vara omvänt igen.

Färjestad har fortfarande elva poäng upp till kvartsfinalplats och nu fjorton poäng ner till IKO. IKO har åtta poäng upp till nian Djurgården som har en match mer spelad och två poäng ner till elvan Linköping som också har en match mer.

Laget åkte vid lunchtid på onsdagen och åker till Skövde och övernattar på vägen hem. Efter den här matchen återstår en match innan landslagsuppehållet. IKO tar emot Skellefteå på hemmaplan på lördag. Efter uppehållet väntar ett nytt hett Smålandsderby mot Växjö på hemmaplan.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Resultatmässigt är vi så klart inte nöjda med senaste matchen men prestationsmässigt tycker vi att vi gör en hel del bra grejor. Vi beöver vara lite bättre runt båda målen. Vi tar med oss dom bra grejorna och så trycka på gasen igen, det är viktigt. Det var lite oflyt också på ett par av målen, det kan man konstatera utan att skylla ifrån sig. Men då behöver man kompensera det mer offensiv och kriga in några puckar till. Vi lyckades inte med det men det är bara att gå all in i nästa match.
- Det är lite play off redan nu och när man möter samma lag direkt. Det kan hänga kvar något från någon tackling eller något tjafs eller vad det kan vara. Det är samtidigt lite roligt och ger lite krydda till matchen.
- Vi har alla spelare från igår plus Markus Modigs med i truppen så får vi se hur läget är imorgon när vi tar ut laget. Vi går så klart för tre poäng och revansch på Färjestad.