Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Örebro
ÖRE

IKO tog en gruvlig revansch på Örebro

14 mars 2021 20:50
herr

IKO fick sin revansch ett dygn efter bortaförlusten mot Örebro. Det var ett helt nytt lag på isen som vann med klara 5-1 efter mål av Filiph Engsund, Max Veronneau, John Dahlström i box play, Fredrik Olofsson i power play och sista målet av Kim Strömberg. IKO stärkte sin tolfteplats med sex matcher kvar av grundserien.


IKO kom in betydligt bättre i returmatchen hemma mot Örebro och fick utdelning innan fyra minuter hade gått av första perioden. Kim Rosdahl och Jonas Engström svarade för ett fint förarbete och serverade Filiph Engsund ett fint läge och han gjorde inget misstag. Örebro fick två power play ganska tätt under första halvan men IKO spelade bra box play. I båda fallen slet sig Jonas Engström loss och var nära att göra mål, i det första var han helt ensam med Jonas Arntzen i gästernas kasse. Efter tretton minuter fick IKO sitt första pp där Fredrik Olofssons direktskott var bästa chansen. Perioden var spelmässigt ganska jämn och Kim Strömberg hade ett bra avslut från nära håll i slutet där Arntzen med sin högerplock nöp pucken. Skotten ganska jämnt, 9-10.

Andra perioden började bra för IKO och Max Veronneau utnyttjade sin snabbhet efter fyra minuter. Han blev hårt attackerad och ramlade bredvid målet men samtidigt åkte Örebrobacken med puck och målvakt in i målet, 2-0. Direkt därefter åkte Andrew O´Brien på ett matchstraff men då stack John Dahlström upp och gjorde 3-0 i box play, assist Bouma. Det var mycket heta känslor och många utvisningar i matchen. Mitt i perioden åkte Örebro på två utvisningar ganska tätt och i den andra gjorde Fredrik Olofsson 4-0 på sitt andra försök, assist Kelleher/Bouma. Med en och en halv minut kvar blev det två utvisningar för IKO och en för Örebro samtidigt. Där lyckades gästerna utnyttja numerärt överläge för första gången i matchen efter många försök. Cannata stördes lite innan Abols sköt in 4-1 men efter videogranskning godkändes målet. Skotten i andra helt jämnt, 10-10.

Örebro gick ut hårt i tredje perioden för att få till en reducering. Det skapade samtidigt lägen för IKO att vända spelet och Veronneau, Sabolic och Olofsson hade var sitt jättefint läge under första halvan av perioden. Pressen kom av sig lite och efter sju minuter dök läget upp när JC Lipon gjorde sin första assist, bakom ryggen, in till Kim Strömberg i slottet med ett distinkt avslut fram till 5-1. Med fyra minuter kvar fick Lance Bouma matchstraff för något han sa till domaren men Örebro fick fortfarande inte till något bra power play. Adam Janosik hade ett skott i stolpen under den utvisningen. IKO kunde utan problem hålla Örebro ifrån sig och lägga beslag på tre viktiga poäng. Skotten i tredje perioden 6-10 och totalt 25-30.

Joe Cannata med 29 räddningar, närmare 97 procent, utsågs till matchens lirare och till slitvarg utsågs Filiph Engsund.

Efter den här intensiva helgen väntar nu en dryg vecka med fyra bortamatcher, i tur och ordning Frölunda, Leksand, Skellefteå och Malmö. IKO gick med tre poäng upp till 55 och är därmed tre före Brynäs och åtta före HV71. Det var första segern i SHL mot Örebro och nu återstår bara HV71 att besegra av lagen i ligan.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det var en bra omställning från igår. Det är ju lite lättare att spela när man inte ligger under med 3-0 efter tio minuter. Grymt av killarna som verkligen studsade upp, tog tjuren vid hornen och hade modet att spela vilket är starkt efter det som hände igår. Örebro hamnade väl lite i den sitsen vi var i igår. Vi kunde ju varit effektivare med tre, fyra frilägen i första perioden som vi kunde ha nyttjat. Då hade det varit riktigt likadant som igår men till vår fördel. Det är inte så lätt att slå på den där berömda knappen när man inte har kommit in rätt i matchen. Vi fick känna på det igår och så var det för Örebro idag.
- Jag är väldigt nöjd med lagmoralen och hur vi tar oss an väldigt många box play. Helheten i spelet är väldigt bra och alla i sina roller tar fullt ansvar, spelar för laget i alla situationer. Dessutom fantastiskt bra målvaktsspel som hjälper oss.
- Vi jobbar oss till lägena och förtjänar målen. Jag är stolt över killarnas insats och nu gäller det att ta med sig godbitarna och förstå vad som krävs i nästa match.

IK Oskarshamn - Örebro HK 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
03.37 1-0 Filiph Engsund (Kim Rosdahl, Jonas Engström)
24.20 2-0 Max Veronneau
26.01 3-0 John Dahlström (Lance Bouma), spel 4 mot 5
32.53 4-0 Fredrik Olofsson (Tyler Kelleher, Lance Bouma), spel 5 mot 4
38.44 4-1 Rodrigo Abols (Joonas Rask, Borna Rendulic), spel 5 mot 4
47.24 5-1 Kim Strömberg (JC Lipon)
Skott: 25-30 (9-10, 10-10, 6-10)
Utvisningar: IKO 6x2, 2x5, 2x20, Örebro 4 x2
Domare: Tobias Björk, Mikael Andersson
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: