Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Dags för revansch på serietvåan

29 december 2020 15:40
herr

IKO tar emot serietvåan Rögle i årets sista match. Ett Rögle som ifjol gjorde sin bästa säsong någonsin, trea i grundserien, och är på väg mot något ännu bättre i år. Efter två förluster mot skåningarna vill IKO nu ha revansch på hemmaplan. Matchens profil i hemmalaget är #19 Tyler Kelleher (bilden) som missade några matcher före jul i sviterna efter Covid-19.


Rögle kommer närmast från en seriefinal där Frölunda via en 3-1-seger tog över serieledningen. Med den matchen inräknad har skåningarna tagit sju poäng på de fem senaste matcherna, därav en seger mot IKO. För IKO:s del är det tre poäng på samma tidsperiod (sex matcher) och senast suddenförlust borta mot HV71. Med poäng i tre av de fyra senaste matcherna kommer man allt närmare en seger. Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och båda har vunnits av Rögle med uddamålet. I första matchen hemma kvitterade IKO två gånger och Rögle avgjorde på straff med fyra minuter kvar. Bortamötet för knappt tre veckor sedan slutade 2-1 sedan Rickard Palmberg med sitt första mål för säsongen i sin tredje match reducerat med sex minuter kvar.

Simon Ryfors, med ett kort IKO-förflutet, och Dennis Everberg är båda med i toppen av SHL:s skytteliga med 13 mål. Daniel Zaar toppar dock interna poängligan med 24 poäng (10 mål). Nolan Zajac fortsätter producera och har nu 20 poäng (6 mål) följd av Fredrik Olofsson med ett mål senast, 6+12.

Det är väldigt jämnt i special teams mellan Rögle och IKO och i box play är det exakt lika, 75 procent. Även målvaktskampen är jämn och det skiljer bara tiondelar mellan Christoffer Rifalk och Joe Cannata trots att Rögle vunnit dubbelt så många matcher. Tex Williamsson är ett par procent före Lars Volen.

Det är nu väldigt jämnt kring strecken för både slutspel och kvalplats. Mellan IKO på tionde och Malmö på trettonde plats skiljer bara en poäng. Upp till nian Leksand är det sex poäng och jumbon Brynäs med ett antal matcher mindre spelade är nio poäng efter IKO.

Precis som i måndags är det full omgång vilket inte hört till vanligheterna den här säsongen. IKO inleder det nya året med två hemmamatcher, först Frölunda på söndag och därefter Brynäs på trettondagsafton. Genom alla uppskjutna matcher som fått nya datum blir det i princip match varannan dag de första tre veckorna.

#19 Tyler Kelleher hur är känslan efter halva säsongen spelad?
- Det har varit en rolig säsong för oss så här långt trots allt. Jag hoppas vi kan fortsätta så och fortsätta bli bättre som lag.
Vad är största anledningen till att det går bättre för laget i år?
- Jag tycker vi jobbar hårdare som ett lag och vi spelar ett bättre lagspel. Vi stöttar och är glada för varandra.
Hur trivs du med din roll i laget?
- Jag gillar min roll i laget och jag försöker fokusera på att bli bättre varje dag för att hjälpa laget att vinna matcher.
Du har fått lite mer ”frihet” i år i ditt spel, kan du utveckla?
- Ja, coacherna tror på mig och de känner sig trygga i vad jag kan åstadkomma. Det är en skön känsla när coacherna tror på en. De tror inte bara på mig utan de tror på alla, det ger oss en bra känsla.
Många poäng redan, är du på väg mot poängrekord och har du något personligt mål?
- Jag har inga personliga mål. Jag vet att om jag hjälper laget att göra mål, då hjälper det oss förhoppningsvis att vinna matcher. Allt handlar om att vinna matcher för oss.
Hur är livet i Oskarshamn vid sidan av hockeyn?
- Det är en fin stad och jag trivs verkligen här. Det var trevligt att komma tillbaka till en plats som jag känner mig bekväm i.
Vad gör du en ledig dag utan hockey?
- Eftersom det är en lång och jobbig säsong så gillar jag att ta promenader och bara koppla av så att jag kan ladda upp för den kommande veckan.
Andra året i Sverige, hur går det med språket?
- Jag känner mig lite mer bekväm med det. Nästan alla i Sverige pratar engelska men det är trevligt att försöka lära sig lite svenska.

IKO:s assisterande tränare Mathias Tjärnqvist inför matchen:
- Spelmässigt går det bra nu och vi gjorde en bra match igen mot HV71. Nu är det bara dom sista två poängen som ska trilla in. Lite surt i overtime när dom tjuvar men sådant jämnar väl ut sig får man hoppas.
- Rögle är ett bra lag och det ska bli grymt skoj att spela mot dom. Det blir oftast fartfylld hockey. Vi har gjort jämna matcher innan mot dom så vi ser väldigt mycket fram emot matchen. Matcherna duggar tätt nu så det gäller att vi håller i.
- Vi har ingen ny information om när nyförvärven från Kanada ansluter och kan spela. I övrigt har vi tillgång till hela truppen utom Oscar Sundh.