Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Oskarshamn
IKO

En poäng mot HV och upp på slutspelsplats

28 december 2020 21:50
herr

Resultaten i SHL gick IKO:s väg ikväll och den poäng man tog mot HV71 betydde ett steg upp till tiondeplatsen. IKO kvitterade två gånger mot HV och tog matchen till förlängning men där tog det bara 13 sekunder så hade hemmalaget bärgat bonuspoängen. Matchen slutade 3-2 och målskyttar för IKO var Fredrik Olofsson och Brian Cooper (bilden).


Gästande IKO inledde piggt och hade några bra anfall första minuterna. Men det blev ändå hemmalaget som gjorde första målet när Filip Sandeberg styrde in en hög puck till 1-0 efter tre minuter, vilket var HV:s första anfall och första skott på mål. HV tog över initiativet några minuter efter målet men IKO stack upp ibland med några halvchanser. Strax efter power break hade Palmberg ett fint läge med direktskott från nära håll men Jonas Gunnarsson i hemmakassen stod emot. IKO lyfte upp spelet mer och mer mot slutet av perioden och bland annat hade Thelin ett bra läge när han så när lyckades bryta in framför mål och fick ändå till ett avslut men inget mål. Sista två minuterna var IKO klart hetare och gick för en kvittering. Men 1-0 stod sig till paus och skotten i bortafavör 9-12.

IKO började andra perioden bra och fick med sig en utvisning tidigt, trodde man, domarna ändrade sig. Direkt efter kom IKO i ett bra anfall där Modigs tog in pucken i zonen, lämnade till Rosdahl som gav Fredrik Olofsson ett kanonläge som han förvaltade väl utan chans för Gunnarsson. Strax efter kom en "riktig" utvisning och IKO hade några chanser men lyckades inte ta ledningen. Istället tog hemmalaget på nytt ledningen några minuter senare efter en soloprestation av Craig Schira fram till 2-1. I mitten av perioden fick IKO sin första utvisning men klarade av den utan några större bekymmer. I slutet tog IKO över mer och mer, precis som i första perioden. Man bet sig fast i anfallszonen och med knappt tre minuter kvar tryckte Brian Cooper in kvitteringen, 2-2. Samma assist, Modigs/Rosdahl. Resultatet stod sig till periodvilan och skotten helt jämnt, 13-13.

Halva tredje perioden var väldigt avvaktande från båda lagen men några lägen skapades. Karlsson/Ordos tryckte ner HV rejält i mitten av perioden och strax efter gjorde Kelleher ett bra förarbete som var nära att resultera. Det följdes strax efter av en bra kombination av Dahlström/Salmonsson. Med sex-sju minuter kvar matade HV på med några skott som Cannata var beredd på. HV fortsatte vara hetast och hade bland annat en puck som gick längs mållinjen bakom Cannata. Men IKO stack upp i några skapliga anfall och Palmberg/Salmonsson hade ett av dessa. Det var fortsatt oavgjort vid slutet av ordinarie tid, 2-2. Förlängningen blev riktigt kort då HV med en finurlig variant fick ett friläge och Filip Sandberg fixade bonuspoängen redan efter 13 sekunder. Skotten i tredje perioden 13-11, i overtime 1-0 och totalt 34-35.

Kvällens poäng gör ändå att IKO nu är på slutspelsplats i och med att övriga resultat gick rätt väg. IKO avslutar 2020 med hemmamatch mot Rögle på onsdag och efter nyår väntar ytterligare två hemmamatcher; Frölunda 3 januari och Brynäs två dagar senare.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker vi gör en riktigt bra bortamatch och det är surt att vi bara får med oss en poäng. Poäng i tre av fyra matcher nu på slutet men en poäng är lite för lite i förhållande till vad vi skapar. Jag är stolt över hur gubbarna jobbar på och vi växer match för match. Idag håller vi ihop spelet bra och är jämna över 60 minuter. Vi har haft några ruggiga dippar i några av förlusterna som tagit oss ganska hårt. Nu spelar vi ganska stabilt vilket ger oss chansen att vinna matcherna. Men sen är det några beslut i varje match och det är klart vi är påverkade av den situation vi är. Vi får jobba på och jobba med prestationen, vilket låter klyschigt men det är viktigt nu så man håller skallen på rätt ställe.

Video från presskonferensen efter matchen >>

HV71 - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
03.05 1-0 Filip Sandeberg (Didrik Strömberg, Johannes Kinnvall)
21.56 1-1 Fredrik Olofsson (Kim Rosdahl, Markus Modigs)
29.11 2-1 Craig Schira (Eric Martinsson)
37.12 2-2 Brian Cooper (Markus Modigs, Kim Rosdahl)
60.13 3-2 Filip Sandberg (Eric Martinsson, Christian Sandberg)
Skott: 34-35 (9-12, 13-13, 11-10, 1-0)
Utvisningar: HV 1x2, IKO 1x2
Domare: Mikael Sjöqvist, Wolmer Edqvist
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Highlights från matchen: