Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO blev nollade i Malmö

10 december 2020 22:45
herr

IKO lyckades inte bryta förlusttrenden utan föll med klara 4-0 mot Malmö. Matchen var ganska jämn fram till Malmös första mål i början av andra perioden. Inför tredje perioden fanns ändå chansen men Malmö gjorde 3-0 i power play och 4-0 kom i tom kasse med två sekunder kvar.


Joakim Thelin gjorde en bra framstöt redan under första minuten och fick med sig en utvisning. Innan sju minuter hade gått fick IKO ytterligare ett power play men det blev ingen utdelning i något av dem. Man fortsatte trycka på efter den andra utvisningen och bland annat hade Markus Modigs ett stolpskott. Resten av perioden flöt på utan några större farligheter för något av lagen fram till sista halvminuten då IKO skapade en dubbelchans, återigen med Thelin inblandad med två skott med mycket trafik framför Oscar Alsenfelt i hemmakasssen. Tex Williamsson spelade stabilt men hade inte något jättefarligt skott att ta hand om. IKO hade mest puckinnehav och vann även skotten med 10-12.

Hemmalaget inledde den andra perioden bäst och tog också ledningen efter fem minuter. Pathrik Westerholm fick en fin passning och avancerade in anfallszonen och avlossade ett hårt skott högt förbi Williamsson. Efter tio minuter kom även 2-0 genom ex-IKO-spelaren Emil Sylvegård som fick två chanser. Strax efter målet åkte IKO på sin första utvisning i matchen. Malmö presterade inget bra power play utan bästa chansen hade John Dahlström i ett två mot ett-läge där Alsenfelt räddade. I slutet fick IKO sitt tredje power play men inte heller det resulterade. Malmö var klart bättre i andra perioden, skotten helt jämnt i perioden, 9-9.

IKO försökte komma tillbaka i början av tredje perioden men Malmö höll dem på utsidan. När sedan IKO drabbades av sin andra utvisning kom 3-0-målet genom Ponthus Westerholm efter knappt sju minuter. I mitten av perioden skapade IKO några riktigt fina lägen men fick inte pucken förbi Alsenfelt. IKO fick en sista chans genom fem minuters power play men inte heller det resulterade utan Malmö kunde kontrollera sista två minuterna av pp ganska enkelt. Med en och en halv minut kvar chansade IKO utan målvakt men då kom 4-0 i tom bur med två sekunder kvar, målskytt Fredrik Händemark från långt håll. Skotten i tredje perioden 10-11 och totalt 29-32.

Laget stannar efter matchen kvar i sin "bubbla" i Malmö och åker på lördag eftermiddag till Ängelholm för match mot serieledande Rögle. IKO är kvar på elfte plats på samma poäng som tian HV71.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är så här när man inte har självförtroendet med sig. Jag tycker vi börjar matchen ganska bra men tveka på någon 50/50-puck och det blir friläge och 1-0. Det blir lite stressat efter 2-0 och vi måste hantera det bättre så klart. Det är aldrig tillfälligheter när man förlorar över tid utan vi behöver göra saker bättre än vi gör idag. Jag är inte missnöjd med spelet och det taktiska utan vi gör ganska mycket bra. Men vi måste hålla oss mycket kallare i viktiga situationer. Sen möter vi ett lag som är desperata, vilket vi också är, men Alsenfelt spikar ju igen fullständigt, det är bara att lyfta på hatten för honom. Just nu grinar det emot och vi har ju några puckar som dansar på mållinjen. Hårt kommer löna sig i det långa loppet. Det hjälper ju inte att lägga sig ner och dö eller tycka synd om sig själv. Vi måste gräva djupt, prata med varandra och få ut frustration och funderingar och sedan jobba vidare igen.

Presskonferens efter matchen:

IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
25.06 1-0 Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm)
30.14 2-0 Emil Sylvegård (Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm)
46.56 3-0 Ponthus Westerholm (Carl Persson, Pathrik Westerholm), spel 5 mot 4
59.58 4-0 Fredrik Händemark (Carl Persson, Oliver Lauridsen), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 29-32 (10-12, 9-9, 10-11)
Utvisningar: Malmö 3x2, 1x5, 1x20, IKO 2x2
Domare: Sören Persson, Pehr Claesson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: