Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Ny förlust i Örebro

21 november 2020 21:40
herr

IKO hade länge ledningen och gjorde en bra bortamatch mot Örebro men föll till slut med 2-1. Fredrik Olofsson (bilden) gjorde IKO:s enda mål, vilket var Fredriks fjärde mål i IKO-tröjan och andra raka i power play den här veckan.


Matchinledningen var ganska jämn där man bytte chanser men hemmalaget hade ett par av de vassare. Kelleher-kedjan hade en fin sekvens efter fem minuter. Thelin kom med en stark inbrytning efter sju minuter och avslutade med en backhand men Enroth i hemmakassen var beredd. IKO tog över mer och mer och jobbade sig till ett power play. Det gjorde man riktigt bra och efter en knapp minut pricksköt Fredrik Olofsson 0-1, assist Salmonsson/Kelleher, efter bra snurr i pp-spelet. Det var Olofssons fjärde mål för säsongen och andra raka pp-målet på den här road tripen. Örebro kom tillbaka undan för undan och tryckte på en stund men Ordos kom fri i en kontring med fem minuter kvar, men inget mål där. IKO:s ledning stod sig till paus och Tex Williamsson hade kommit in bra i matchen efter att inte ha spelat på nästan en månad. Skotten helt jämnt, 4-4.

Örebro tog kommandot i andra perioden några minuter men efter en stund hade IKO några tunga anfall. Men efter nio minuter drabbades man av sin första utvisning. I box play hade Thelin en bra chans efter fin passning från Sundh. Örebro fick inte till något bra pp-spel och IKO kunde lätt hålla undan i boxen. Engström fick utgå en stund efter att fått en klubba i ansiktet, något som dock inte domarna såg. IKO tog tillbaka initiativet efter utvisningen och skapade en hel del samt satte press på motståndarna i deras zon. Mot slutet fick hemmalaget övertaget igen och fick in en kvittering med dryga minuten kvar, målskytt Oliver Eklind, sedan IKO passat fel i egen zon. Skotten klart till hemmalaget, 10-4.

En och en halv minuts box play klarades av ganska enkelt av IKO i inledningen av tredje perioden. Ordos-kedjan hade ett riktigt bra anfall som var nära att resultera. Tex Williamsson kom upp med ett par riktigt läckra plockhandsräddningar, varav en på ett friläge. Örebro hade övertaget och fick slutligen in ledningsmålet. Glenn Gustafsson målskytt efter total skymning framför Williamsson. Strax efter målet åkte Sundh på en ful tackling mot huvudet och fick köras ut på bår och vidare till sjukhus, men någon utvisning dömdes inte där heller. IKO fick spela power play strax innan och ytterligare en gång efter elva minuter spelat. Men inget av pp-spelen blev lyckosamma. IKO gick hårt för en kvittering och skapade tryck. Kelleher hade ett bra läge från nära håll men togs hårt av flera hemmaspelare i skottögonblicket. IKO spelade utan målvakt i en dryg minut och skapade en del men klockan tickade ut utan någon kvittering och nya serietvåan Örebro tog alla tre poängen. Skotten helt följdriktigt till gästerna, 8-14 och totalt helt jämnt, 22-22.

Efter en nattlig bussresa till Oskarshamn får laget nu vänta till torsdag innan det blir match igen när Brynäs kommer till Be-Ge Hockey Center. IKO är nu på åttonde plats och i interna poängligan är det tre man på 15 poäng; Nolan Zajac, Fredrik Olofsson och Tyler Kelleher.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker vi gör en bra prestation idag men skulle behövt lite mer skärpa. Vi håller oss till vår struktur och jobbar bra, det får vi ta med oss. Vi är på ett bra ställe som lag och fortsätter jobba hårt. Jag hoppas att Oscar Sundh mår bra efter den otäcka smällen han fick. Det är ett jättemisstag att det inte blir någon utvisning när alla parametrar är där; blindside, huvudtackling och tredje gubbe in i situationen. Mycket märkligt också att domarna inte får se repriser för att kunna bedöma tacklingen utan får gå på det dom ser i farten. Men som sagt det viktigaste är att Oscar blir bra.

Video från presskonferensen efter matchen >>

Örebro HK - IK Oskarshamn 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
09.56 0-1 Fredrik Olofsson (Johannes Salmonsson, Tyler Kelleher), spel 5 mot 4
38.48 1-1 Oliver Eklind (Mathias Bromé, Kristian Näkyvä)
48.12 2-1 Glennn Gustafsson (Robin Salo, Daniel Muzito-Bagenda)
Skott: 22-22 (4-4, 10-4, 8-14)
Utvisningar: Örebro 3x2, IKO 2x2
Domare: Sören Persson, Morgan Johansson
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Johan Bernström, Bildbyrån.

Highlights från matchen: