Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

IKO tog fjärde raka - 4-2 mot Djurgården

10 november 2020 22:00
herr

IKO gjorde ånyo en stark match, speciellt i slutet, och slog tillbaka Djurgården med 4-2. Gästerna hade en 1-0-ledning med sig in i tredje perioden men IKO vände på matchen på ett par minuter. Fredrik Olofsson kvitterade i power play och strax efter gjorde John Dahlström 2-1. Kim Strömberg (bilden) blev matchvinnare med sitt 3-2-mål och Oscar Sundh, med sitt fjärde mål på tre matcher, fastställde slutresultatet i tom kasse. IKO är därmed på fjärde plats i tabellen med 24 poäng på tolv matcher.


Hemmalaget började piggt och forecheckade högt vilket gav ett litet spelmässigt övertag första minuterna. Några bra lägen skapades men gästerna var med i matchen och hade också bra tryck stundtals. Direkt efter power break blev det en helchans åt vardera hållet. Först ett fint anfall av IKO när Ordos fick en perfekt passning precis framför mål där Svedberg i gästernas kasse fick sträcka ut ordentligt för att rädda med benskyddet. Spelet vände och DIF fick ett friläge men Cannata gjorde en enastående plockhandsräddning. Perioden fortsatte vara jämn men med två minuter kvar fick Dominik Bokk en jättechans från ingenstans och avslutade mellan backarna högt bakom Canata. 0-1 på tavlan vilket stod sig till paus och skotten 12-11. Inte en enda utvisning så långt men DIF var nära två gånger, en med för många spelare och en misstänkt tripping på Salmonsson men inga åtgärder från domarna.

Andra perioden inleddes med en hård tackling från Janosik på Josefsson, vilket medförde att plexiglaset hoppade ur och det blev några minuters avbrott. Djurgårde hade några tunga anfall första minuterna men IKO svarade med ett par fina lägen, ett stolpskott och en två-mot-etta, dock med marginalerna mot sig. Efter sju minuter hade gästerna ett jätteläge med försök till styrning mitt framför Cannata men han var med på noterna. IKO svarade med ett fint Kelleher-anfall som var värt ett bättre öde. Nästan halva matchen hade gått när gästerna fick matchens första utvisning. Men IKO fick inte till något bra pp-spel den gången. IKO fortsatte äga mest av spelet och efter tolv minuter jobbade Sundh stenhårt i anfallszonen och pucken dansade på mållinjen bakom Svedberg. Med fem minuter kvar fick IKO nästa power play och det var mycket bättre men fortfarande inget mål. Alla formationerna var högst delaktiga i de chanser som skapades och i slutsekunderna höll Thelin på att slita till sig ett friläge men hindrades och ett nytt power play med sju sekunder kvar och inledande pp i tredje perioden alltså. Skotten i andra helt jämnt, 10-10.

Efter en minut av det inledande pp-spelet kom kvitteringen när Fredrik Olofsson hade hela målet öppet efter fin förarbete av Kelleher och Zajac. Mindre än två minuter därefter var IKO i ledningen för första gången i matchen. John Dahlström hade lika öppet mål som Olofsson nyss när Thelin och Zajac spelat bort Svedberg totalt. Men Djurgården hade inte gett upp och en och en halv minut senare skickade Sebastian Strandberg in kvitteringen när han fick en stenhård passning och höll klubban distinkt intill Cannatas högra stolpe. Efter knappt sju minuter var IKO i ledningen igen och Kim Strömberg gjorde det matchvinnande målet efter lite flipperspel, assist Rosdahl/Samuelsson. Därefter hade IKO ganska bra koll på sin ledning även om DIF hade några chanser i spel 6 mot 5 men IKO hade några långskott nära den tomma buren. Till slut kom det också en puck i tom bur när Oscar Sundh avancerade upp i banan och pricksköt 4-2 med 39 sekunder kvar och därmed tre nya poäng och en fjärdeplats i tabellen. Skotten i tredje perioden 12-12 och totalt 34-33. Noterbart att IKO inte tog en enda utvisning.

Till matchens lirare utsågs de båda målvakterna, Niklas Svedberg och Joe Cannata, den sistnämnde med 31 räddningar, nästan 94 procent. Hemmalagets slitvarg blev Adam Janosik.

IKO åker imorgon till Leksand för bortamatch på torsdag och kommer hem till ny hemmamatch mot Skellefteå på lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det såg lite ringrostigt ut ett tag och vi fick det inte att synka. Men en grym eloge till den här gruppen som kämpar fast det inte kuggar i. Vi har ett mål emot, energin är inte där och vi börjar bli lite ängsliga. Inför tredje knyter dom näven i fickan och vi pratar så klart om det. Vi börjar tro på det vi gör och börjar visa vägen för varandra. Sen börjar vi få effekt, dels genom ett tidigt mål som gör att vi växer ordentligt. Där börjar vi visa för varandra att vi är redo att ta intitiativ. Vi gör en riktigt bra tredje period, inte bara resultatmässigt utan det är en frukt av att vi gör mycket bra saker och att vi verkligen kuggar i och går allihopa. Det ger oss en bra känsla och fast det blir kvitterat så känns det inte som det spelar någon roll, vi tar nästa byte bara! Vi har visat några gånger en mental styrka att hitta tillbaks. Vi har en hel del bra chanser innan 3-2-målet också. Men vi bjuder lite för mycket och tappar strukturen emellanåt. Det finns en del att ta lärdom av. Men vi har tränat ganska hårt och vilat en del där emellan så det är en investering för framtiden. Vi skapar mer än vi gjort på länge, det är inget snack om, och det finns gubbar som kliver fram och avgör matcher, det är otroligt viktigt.

IK Oskarshamn - Djurgården Hockey 4-2 (0-1, 0-0, 4-1)
17.55 0-1 Dominik Bokk (Tobias Ekberg, Sebastian Strandberg)
41.05 1-1 Fredrik Olofsson (Tyler Kelleher, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
42.56 2-1 John Dahlström (Joakim Thelin, Nolan Zajac)
44.24 2-2 Sebastian Strandberg (Dick Axelsson, Jesper Pettersson)
46.47 3-2 Kim Strömberg (Kim Rosdahl, Philip Samuelsson)
59.21 4-2 Oscar Sundh (Joakim Thelin), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 34-33 (12-11, 10-10, 12-12)
Utvisningar: IKO 0x2, Djurgården 3x2
Domare: Andreas Harnebring, Marcus Linde
Publik: 50

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: