Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Linköping
LHC

IKO föll tungt mot Linköping

17 november 2020 22:00
herr

Linköping visade sig vara ett starkt och motiverat jumbolag och vann kvällens enda match i SHL med 6-3 mot IKO. Ett mål kom i power play, ett i box play och två i tom kasse. Johannes Salmonsson blev tvåmålsskytt för IKO plus ett mål från Oscar Sundh. IKO får nu ladda om för ett möte mot serieledarna Frölunda på torsdag.


Innan första nedsläpp fick poängkungen Broc Little gå ut i båset och fixa till något med sin utrustning som inte var godkänd av domarna, men han kom ändå in några sekunder in i första bytet. Hemmalaget inledde piggt men det var chanser åt båda håll även om ingen av målvakterna ställdes på några svåra prov. Efter 7-8 minuter skapade Thelin-kedjan ett riktigt långt anfall och gästerna var trötta och Engsund-linan fyllde på. Strax efter var det LHC:s tur att köra rejält hårt i anfallszonen. Pendeln svängde över i hemmafavör igen och man jobbade sig till ett power play med tre minuter kvar. Pp-spelet inleddes svagt men blev bättre och bättre med ett par fina lägen när pucken låg lös framför Niklas Lundström i gästernas mål. IKO fortsatte i anfall när LHC blev fulltaliga och Rosdahl avlossade sin kanon i ribban. Det sköts få skott på mål i perioden, 4-4.

Andra perioden inleddes med två snabba spelvändningar och inbrytning framför mål av Johannes Salmonsson och Filiph Engsund men Lundström var tät längs isen. Vid det första tillfället krävdes det videogranskning men den kunde inte avgöra om pucken var inne i mål under Lundströms benskydd. Nichlas Torp delade ut ett par rejäla tacklingar och satte tonen för det fysiska spelet i matchen. Det gick nästan halva matchen innan det blev det något mål men då blev det tre stycken på kort tid. LHC tog ledningen i slutet av ett power play genom Markus Ljungh, klockan på 8.26. IKO kvitterade efter knappt tolv minuter efter ett fint anfall där Kelleher serverade Oscar Sundh en kalaspassning där Sundh direktsköt sitt femte mål, assist även Samuelsson. Men där blev IKO lite övermodiga och straffades i anfallet efter med en kontring där Oula Palve överlistade Cannata, 1-2. IKO klarade av nästa utvisning och strax efter hettade det till och två man i vardera laget åkte ut för roughing. Direkt efter det ytterligare en utvisning för gästerna men IKO lyckades inte utnyttja det och LHC:s ledning stod sig till paus. Fortfarande ganska få skott, 8-7, totalt 12-11 efter två perioder.

IKO fick spela power play redan efter en dryg minut i tredje perioden men gjorde det inte bättre än att Jimmy Andersson fick ett friläge och snärtade upp 1-3 bakom Cannata. IKO fick nytt power play och även spel 5 mot 3 några sekunder men fick ingen utdelning men strax efter kom ändå reduceringen genom Johannes Salmonsson på passning från Olofsson och Sundh. När IKO var på gång mot kvittering kom en kalldusch när Henrik Törnqvist gjorde 2-4 med klockan på 15.15. Nu var det två måls underläge och IKO chansade nästan direkt med att ta ut målvakten men då gjorde Jonas Junland 2-5 i tom kasse. Johannes Salmonsson snyggade till siffrorna med 1.37 kvar när han gjorde sitt andra för kvällen och femte totalt, assist Kelleher/Zajac. Men Linköping fick sista ordet och gjorde ytterligare ett mål i tom kasse genom Henrik Törnqvist och fastställde 3-6 som slutresultat. Skotten i tredje perioden 14-9 och totalt 26-20.

Matchens lirare blev Oscar Sundh och slitvargen Johannes Salmonsson.

IKO tappade fjärdeplatsen till Växjö på målskillnad. Den här veckan avslutas med bortamatcher mot topplagen Frölunda (torsdag) och Örebro (lördag). Nästa hemmamatch är nästa torsdag mot Brynäs.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Skärpan är inte där från start och det sätter oss också på hälarna och vi ligger under och jagar. Vi kvitterar och sen ger vi bort det i nästa anfall där vi blir straffade efter att ha satsat hårt framåt. Vi släpper rätt så billiga mål och ödmjukheten var inte där fullt ut. Då blir effektiviteten runt båda målen därefter. Vi tog inte vara på våra chanser som vi brukar göra så det här var en sån där match där vi fick tillbaka lite vad vi har snott tidigare. Det blev ibland lite för långa byten i power play så vi inte får den där rätta skärpan i avsluten. Målen vi gör på slutet är lite bättre med skott och skymning. Det är tuffa matcher som väntar i slutet av veckan så det är bara upp på hästen igen. Framför allt måste vi vara med från start och inte ge motståndarna handicap.

IK Oskarshamn - Linköping HC 3-6 (0-0, 1-2, 2-4)
28.26 0-1 Markus Ljungh (Broc Little, Patrik Lundh), spel 5 mot 4
31.56 1-1 Oscar Sundh (Tyler Kelleher, Philip Samuelsson)
32.19 1-2 Oula Palve (Andrew Gordon, Jarno Kärki)
41.40 1-3 Jimmy Andersson, spel 4 mot 5
48.40 2-3 Johannes Salmonsson (Fredrik Olofsson, Oscar Sundh)
55.15 2-4 Henrik Törnqvist (Jonas Junland, Petteri Nikkilä)
56.22 2-5 Jonas Junland, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
58.23 3-5 Johannes Salmonsson (Tyler Kelleher, Nolan Zajac)
59.25 3-6 Henrik Törnqvist, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 26-20 (4-4, 8-7, 14-9)
Utvisningar: IKO 5x2, LHC 9x2
Domare: Morgan Johansson, Pehr Claesson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: