Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Oskarshamn
IKO

Smålandsderby i Jönköping på lördag

2 oktober 2020 14:45
herr

Fjärde matchen i årets SHL blir ett Smålandsderby i Husqvarna Garden mot HV71. Joakim Thelin (bilden) gjorde ett av de sju målen mot HV förra säsongen. IKO är seriefyra och HV71 ligger sist med noll poäng. Vi har en videointervju med #44 Nolan Zajac som gjorde två mål igår och som leder den interna poängligan med 5 poäng (3 mål).


HV71 slutade femma i fjolårets serietabell och vann alla möten med IKO, där den första matchen i Be-Ge Hockey Center gick till förlängning. HV har startat den här säsongen lite knackigt och förlorade de tre första mot Frölunda, Örebro och Rögle. Senast mot Luleå blev det också förlust (5-4) och Jönköpingslaget parkerar på sista plats med noll poäng. Bästa poängplockare i laget är Anton Wedin med 4 poäng (3 mål) och New York Rangers-lånet Lias Andersson (som dock är avstängd fem matcher) också med 4 poäng (1 mål). Jonas Gunnarsson har stått tre matcher för HV medan Hugo Alnefelt stod den senaste och man har släppt in 16 mål på fyra matcher.

HV71 har tappat klubbikonerna Oscar Sundh och Martin Thörnberg inför den här säsongen. Istället har man förstärkt med Niklas Arell, hemvändaren Daniel Bertov och tre man från BIK Karlskoga; Jesper Kokkonen, Max Wennlund och före detta IKO-spelaren Fredrik Forsberg. Övriga med IKO-förflutet är Alexander Bergström, Jesper Williamsson, Simon Önerud och Emil Andrae.

IKO har spelat en match mindre och har en seger mot Brynäs, en förlust mot Luleå och senast en stark seger hemma mot Färjestad. Målskyttar så här långt är Nolan Zajac (3), Johannes Salmonsson (2), Kim Strömberg (2), Filiph Engsund, Jan Ordos, Fredrik Olofsson och Jonas Engström. Joe Cannata har stått alla IKO:s tre matcher med en räddningsprocent på drygt 91.

IKO har ny hemmamatch på torsdag mot Rögle och båda lagen ligger just nu precis lika.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det finns mycket som är bra i matchen mot Färjestad, inte minst special teams. Så fort vi är i anfallszonen är vi farliga så klarar vi bara av ingångarna och tekningarna så får vi bra snurr på pucken. Dessutom bra runt båda målen i hela matchen. Vi får fotsätta jobba med vårt omställningsspel åt båda hållen. Det största igår är att vår trejde period är vår absolut bästa utan att vi försöker säkra ledningen. Vi spelar bara och gör våra grunder vilket gör att Färjestad aldrig får någon kontakt.
- Det blir en tuff uppgift att möta HV i det läge dom är. Ett tänkt topplag som inte vinner så kommer ju desperationen in mer och mer. Det blir otroligt viktigt för oss att vara redo från start och spela med en hög arbetsmoral för att vi ska tävla på rätt sätt. Vi har ett bra självförtroende och har gjort många bra grejor och det ska vi fortsätta bygga på. Vi mötte HV på försäsongen och det var mycket som var likt matchen igår. Mycket offensiv kvalitet och fart, väldigt mycket fokus på offensiva spelet. Men sedan har dom ju släppt in väldigt mycket mål. Vi har lyckats skapa en del långa anfall och det ska vi bygga vidare på.
- Vi saknar imorgon Nichlas Torp och Rickard Palmberg och har frågetecken för Fredrik Olofsson efter en skada igår.

Videointervju med #44 Nolan Zajac inför matchen: