Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO på långtripp till Skellefteå

24 januari 2020 13:20
HERR

Tyler Kelleher (bilden) gjorde ett av målen när IK Oskarshamn tog sin historiska första SHL-poäng i premiären i Skellefteå i september. Lördag kväll möts lagen igen i Skellefteå där IKO hoppas på seger mot SAIK, som är ett av fem lag som man inte slagit ännu SHL.


SHL-premiären den 14 september var riktigt lovande för IKO och man var nära att få med sig tre poäng hem från Skellefteå efter en 4-3-ledning inför tredje perioden. Men hemmalaget kvitterade och vann sedan i förlängningen under en femminutersutvisning för IKO. Målskyttar för IKO i den historiska premiären var Johan Alm, Filiph Engsund, Tyler Kelleher och Nichlas Hardt.

Efter en trevande inledning av serien ligger Skellefteå nu på slutspelsplats. På slutet har det gått lite sämre med två raka förluster, 0-4 mot Rögle och 1-2 mot Brynäs. Innan dess segrar mot Växjö, HV71 och Frölunda.

Joakim Lindström, alltid pålitlig poänggörare, toppar hemmalagets interna poängliga med 26 poäng (9 mål) före Oscar Möller med 25 (13) och Jonathan Pudas 25 (10) som är tvåa i backarnas poängliga i SHL. Möller missade senaste matchen på grund av skada. I mål finns SHL:s bäste i målvaktsstatistiken, Gustaf Lindvall, som snittar över 93 i räddningsprocent.

IKO kommer från en skaplig utdelning efter jul men har nu två förluster i rad. Tyler Kelleher toppar interna poängligan med 21 poäng (11 mål). Närmast följer tre man på 14 poäng; Johannes Salmonsson (7 mål), Simon Després (4) och Arsi Piispanen (2). Dessa fyra har även haft bra utdelning på senaste tiden.

Skellefteå är 9:a och IKO 11:a i power play med 19 respektive 15 procent. IKO har på de senaste tiotalet matcher avancerat rejält i den statistiken. I box play är IKO 7:a med 81 procent och Skellefteå 8:a med 79.

Skellefteås forward Albin Eriksson lämnade häromdagen för spel i Färjestad. Samma väg gick tidigare Pontus Widerström, med ett förflutet även i IKO. Tredjemålvakten Oskar Östlund, som bara stått fyra matcher, har också lämnat för spel utomlands.

Eftermiddagsmatcher i omgång 36 är Frölunda-Malmö, Linköping-Färjestad, Rögle-HV71 och på kvällen spelar Brynäs-Luleå, Djurgården-Örebro, Växjö-Leksand. På torsdag spelar IKO sin fjärde raka torsdagsmatch hemma i januari i ett Smålandsderby mot HV71. Därefter Rögle borta på lördagen i sista matchen innan landslagsuppehåll. Efter uppehållet börjar slutspurten med tre matcher i veckan ända fram till sista omgången med Linköping borta tisdag den 12 mars.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Självklart vill vi plocka poäng däruppe och det är lättare sagt än gjort. Vi tog en poäng i premiären men det är ju 35 omgångar sedan. Vi måste mäta oss med deras fart och intensitet som dom är kända för. Det kommer att bli en annan typ av hockey än igår mot Malmö så det gäller att vi är förberedda.
– Vi har presterat bra en längre period men tyvärr lyckades vi inte hålla ihop det mot Leksand och Malmö. Igår gjorde vi en bra förstaperiod men tappade matchen i andra och matchen tar slut där tyvärr.
– Vi får försöka stänga gårdagsmatchen. Det är ju människor vi jobbar med och det är ett kollektiv som ska dra det här tillsammans. Det är inte så enkelt att bara säga en sak och sen är det bra. Så har man det som lag.
– Vi har alla med på resan som var med igår och det finns inga ny skador. Vi åkte buss på förmiddagen och flyger från Stockholm till Skellefteå under eftermiddagen.