• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Linköping
LHC

Ny straffseger när Linköping besegrades för tredje gången

28 december 2019 21:10
HERR

IKO är hundraprocentiga i straffläggning i SHL och tog tredje raka segern när Linköping besegrades för tredje gången. Johan Johnsson (bilden) blev matchhjälte när han avgjorde straffläggningen med sitt första mål i IKO-tröjan. Nicklas Heinerö gav IKO ledningen i första perioden men Linköping vände på matchen efter en stark andraperiod. IKO gjorde en ännu starkare tredje period, vann skotten med 16-2 och Joakim Thelin frälste arenan med sitt 2-2-mål med tre minuter kvar.


IKO tog tag i taktpinnen efter någon minut men det var lite böljande spel första halvan av första perioden med några bra chanser för vardera laget. Mitt i perioden fick IKO till ett bra tryck i anfallszonen och efter ett par returer från Jonas Gustavsson fick Nicklas Heinerö nästan tom kasse och kunde lägga in 1-0, hans fjärde mål, assist Engström/Després. Linköping kom tillbaka och skapade en hel del bland annat i ett power play men Fredrik Pettersson-Wentzel tog allt. IKO fick strax efter också ett power play men det blev inga fler mål i perioden. IKO:s vassaste chanser var när Piispanen hittade fram med en passning till Salmonsson vid ena stolpen, men en LHC-klubba kom emellan. Kelleher skapade sig själv ett friläge men även där avstyrde gästerna målchansen. Skotten i perioden helt jämnt, 7-7.

Linköping startade andra perioden starkt och fick utdelning efter knappt fem minuter. Det var en snygg styrning fråm Andrew Gordon som ställde PW i målet. Några minuter senare fick IKO spela power play men det var inte så bra. Men man fortsatte att förvalta spelövertaget några minuter. I andra halvan av perioden åkte IKO på två utvisningar och i den andra kunde man inte stå emot. IKO-produkten Olle Lycksell var sist på pucken som studsade lite konstigt förbi PW i målet och LHC var i ledningen för första gången i matchen. IKO skapade ytterligare någon chans i slutet men 1-2 stod sig till paus. Skotten med lite övertag för gästerna, 9-10.

IKO ville verkligen inte låta Linköping ta sin första seger utan öste på med energi och kreativitet för att få till en kvittering. Men det skulle dröja ända till det var fyra minuter kvar. Då fick IKO ett power play och chansade med att ta ut målvakten direkt. Efter en minut i spel sex mot fyra spelade Nicklas Heinerö ut en fin passning till Joakim Thelin som direktsköt kvitteringen otagbart för Jonas Gustavsson i LHC-kassen, assist även Engström. Förlängningen som följde blev mållös men väldigt underhållande. IKO dominerade stort, ungefär som i tredje perioden, och radade upp hundraprocentschanser men antingen missade man eller Gustavsson räddade mirakulöst. Skotten i tredje perioden 16-2, i Sudden 5-3 och totalt hela 38-22, en av de bästa skottsiffrorna den här säsongen.

Matchen fick avgöras på straffar och precis som i torsdags gick IKO segrande ur den och är därmed hundraprocentiga hittills i SHL. LHC tog ledningen i straffläggningen men IKO avslutade med två snygga straffar av Nicklas Heinerö och slutligen den matchavgörande genom Johan Johnsson med sitt första mål i IKO. Fredrik Pettersson-Wentzel räddade 20 skott plus två av straffarna och blev vinnare i sin tredje raka match mellan stolparna.

Matchens lirare blev Jonas Holös och Simon Després och hemmalagets slitvarg Jonas Engström.

Det var flest eftermiddagsmatcher i den här omgången; Djurgården-Skellefteå 3-1, toppmötet Färjestad-Luleå 2-3, Frölunda-Växjö 4-0, Skånederbyt Malmö-Rögle 1-4, Örebro-HV71 2-4 samt ytterligare en kvällsmatch i klassikermötet Leksand-Brynäs 4-2. Leksand gick förbi IKO på bättre målskillnad men upp till Linköping skiljer nu bara en poäng och till Brynäs sju. Nästa omgång är redan på måndag då IKO åker till Växjö och efter ett kort nyårsuppehåll väntar hemmamatch mot Djurgården den 4 januari.

IK Oskarshamn - Linköping HC 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)
09.50 1-0 Nicklas Heinerö (Jonas Engström, Simon Després)
24.42 1-1 Andrew Gordon (Anton Mylläri, Broc Little)
37.28 1-2 Olle Lycksell (Jonas Holös, Joe Whitney), spel 5 mot 4
57.09 2-2 Joakim Thelin (Nicklas Heinerö, Jonas Engström), spel 6 mot 4
65.00 3-2 Johan Johnsson, avgörande straff
Skott: 38-22 (7-7, 9-10, 16-2, 5-3, 1-0)
Utvisningar: IKO 5x2, LHC 6x2
Domare: Pehr Claesson, Johan Magnusson
Publik: 3275

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Bert Robersson och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic.