Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Skellefteå
SKE

IKO föll mot Skellefteå

21 november 2019 22:30
HERR

IKO var i underläge hela matchen och föll till slut mot Skellefteå efter en jämn match. Man hade lägen att kvittera med utplockad målvakt i slutet men drabbades av en utvisning och då kom ett mål i tom kasse och därefter ytterligare ett med fyra sekunder kvar. IKO:s målskyttar var Johannes Salmonsson och Markus Modigs (bilden).


Hemmalaget inledde piggt och skapade några bra lägen första minuterna. Men en utvisning efter tre minuter straffade sig och Oscar Möller kunde ganska enkelt skjuta 0-1 i en övergiven bur, ett snyggt pp-mål. IKO fortsatte jobba på även om gästerna hade en del farligheter. IKO fick spela power play kort efter målet men ingen utdelning där. IKO hade ett jätteläge till kvittering efter 13 minuter men i kontringen därefter gjorde Skellefteå 0-2 genom Andreas Wingerli. Med fem minuter kvar fick IKO ytterligare power play och en halvminut i fem mot tre. Pp var ganska bra men pucken ville inte in samtidigt som gästernas målvakt Mantas Armalis storspelade. Fredrik Pettersson-Wentzel i hemmakassen kunde inte göra mycket åt de båda målen och IKO höll spelet väl uppe trots underläge. Skotten i första perioden helt jämnt, 7-7.

Andra perioden var länge jämn med chanser åt båda håll. Efter tolv minuter hade IKO fått igång en bra snurr i offensiv zon och sköt skott på skott som Armalis räddade men till slut höll sig Johannes Salmonsson framme och styrde snyggt in sitt fjärde mål på en fin passning från Kelleher, assist även Nilsson. Nu ändrades matchbilden och IKO gick för en kvittering. I nästa power play spelade IKO riktigt bra och hade ett par fina direktavslut men målvakten hann med i sidledsförflyttningen. Istället fick Skellefteå ett s k skitmål mitt i IKO-pressen när Jonatan Berggren med både tur och skicklighet snodde pucken av en IKO-back precis framför mål. Klockan på 19.17 och tvåmålsunderläge igen. Skotten fortsatt jämnt, 12-11 till hemmalaget.

IKO fick spela box play nästan direkt i tredje perioden men klarade av det. Det mest uppseendeväckande som hände där var när Skellefteå slog en icing som inte blåstes av och arenan var i uppror. IKO fortsatte spela bra och skapade en hel del men det skulle dröja ända till sex minuter kvar då man fick sitt femte power play. Det gav utdelning när Markus Modigs direktsköt 2-3 med fyra och en halv minut kvar, hans tredje för säsongen. Assist Näsén och Kelleher. Med två minuter kvar plockade IKO ut målvakten men blev avbrutna av en utvisning. Man tog ut målvakten strax efter igen och spelade fem mot fem men då skickade Oscar Möller in pucken i tom kasse, hans andra mål för kvällen. Med fyra sekunder kvar kom även 2-5 genom Adam Pettersson. Skotten i tredje perioden 6-7 och totalt helt jämnt, 25-25.

Matchens lirare blev gästernas målvakt Mantas Armalis och Tyler Kelleher med två assist ikväll och hemmalagets slitvarg blev Johannes Salmonsson.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången var Rögle-Färjestad 3-4, Frölunda-Leksand 7-1, HV71-Djurgården 4-3 ot, Luleå-Brynäs 2-1 str, Malmö-Växjö 5-3, Örebro-Linköping 2-1. På lördag eftermiddag är det ny hemmamatch när Färjestad kommer på besök, den första av tre lördagsmatcher i rad. Om en vecka är det match i Scandinavium mot Frölunda. Fram till en vecka före jul har IKO nu ytterligare fyra matcher hemma och två borta.

IK Oskarshamn - Skellefteå AIK 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)
04.30 0-1 Oscar Möller (Joakim Lindström, Jonathan Pudas), spel 5 mot 4
13.06 0-2 Andreas Wingerli (Adam Pettersson, Jesper Frödén)
32.29 1-2 Johannes Salmonsson (Tyler Kelleher, Henrik Nilsson)
39.17 1-3 Jonatan Berggren (Jonathan Pudas, Joakim Lindström)
55.23 2-3 Markus Modigs (Pontus Näsén, Tyler Kelleher)
59.29 2-4 Oscar Möller (Filip Berglund, Arvid Lundberg), mål i tom kasse
59.56 2-5 Adam Pettersson (Jonathan Pudas, Jesper Frödén)
Skott: 25-25 (7-7, 12-11, 6-7)
Utvisningar: IKO 3x2, Skellefteå 5x2
Domare: Andreas Harnebring, Christoffer Holm
Publik: 3044

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Stefan Klockare och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.