Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Kvitterat i matchserien - två mål av kaptenen

29 mars 2019 22:30
HERR

IKO kvitterade till 1-1 i matchserien efter en ny riktigt stark insats där man var det bättre laget och nu även hade marginalerna med sig. I slutet av ordinarie tid upprepade sig scenariot från första matchen när IKO tog ledningen sent men Timrå kvitterade i sista minuten med ett nytt turligt mål och tog matchen till förlängning. Men den här gången gick IKO segrande ur Suddendramat och Jonas Engström, med sitt andra mål i matchen, sköt segermålet i krysset och den fullsatta och kokande arenan kokade över.


Andra matchen i SHL-kvalet inleddes som den första med "vindrutetorkarhockey" och snabb skridsokåkning över hela banan. Det blev inte så många klara målchanser och båda målvakterna, Christoffer Rifalk och Niklas Svedberg, var med från start. IKO skapade en del fina anfall och med fyra minuter kvar satte man extra hård press. Där kom också en dubbelchans som var periodens bästa tillsammans med Hutchings avslut i slottet som gick över. Totalt sett en jämn period och så även skotten - 6-7 - men inga mål. Precis på paussignalen åkte IKO på matchens första utvisning som man alltså fick med sig i starten av den andra perioden.

IKO klarade av box play i två minuter i början av andra perioden. Direkt därefter fick man igång ett bra anfall med riktigt heta chanser som inleddes med ett friläge för Heinerö och till slut krigade man in pucken. 1-0 efter tre minuter genom Joakim Hillding, assist Heinerö/Nilsson. IKO fick energi av målet och öste på med flera fina anfall och Thelin sköt ett rappt skott som var värt ett bättre öde.Man hade också ett bra power play men pucktempot blev för lågt. Närmast var det på ett patenterat Hutchingsskott tätt över ribban. IKO hade sedan fyra/fem jättefarliga styrningar där tvåan hängde i luften och man ledde skotten med 11-4 halvvägs i perioden. Timrå kom i några ströanfall som IKO kunde avvärja. Med knappt tre minuter kvar fick Timrå spela power play men IKO höll undan. Med en halvminut kvar fick en Timråspelare lämna isen på bår efter att han ramlat olyckligt med en IKO-spelare över sig, men inget ojuste. Skotten solklart till hemmalaget, 18-11, som sett till lägena var värda minst ett mål till.

Tredje perioden blev ett ställningskrig där IKO inledde bäst men halvvägs in började Timrå ta över mer och mer. Man fick också utdelning efter tolv minuter när Filip Hållander sköt kvitteringen från nära håll efter en retur. Men IKO skulle få en chans till och nu hade man övat power play tillräckligt länge. Jonas Engström överlistade Svedberg efter fint förarbete av Zajac och Sointu. Klockan stod då på 17.26 och IKO hade ledningen, precis som i förra matchen, med lite tid kvar. Men historien upprepade sig och två minuter senare låg pucken i nät bakom Rifalk. Även det målet, precis som två mål i onsdags, får skrivas på flytkontot. Puckarna på mål så kan allt hända och nu tog det på en IKO-spelare och gled sakta in under Rifalks benskydd.

Timrå inledde förlängningen bäst och satte bra tryck mot IKO-kassen i några minuter. Men hemmalaget tog sig ur pressen och lyfte upp spelet. Efter sju minuter kom så avgörandet, ett riktigt krigarmål. Nicklas Heinerö och Joakim Hillding jobbade stenhårt och fick fast Timrå i deras zon och pucken kom ut till Jonas Engström som sköt distinkt i krysset utan chans för Svedberg. Skotten i Sudden 4-4 och totalt 41-34. Två bra målvakter gjorde att det blev färre mål än senast och Rifalk med 94 i räddningsprocent avgick med seger i målvaktskampen mot Svedberg.

Nu är det alltså 1-1 i matcher vilket innebär att det minst blir fem matcher i serien. Match tre spelas söndag kväll i Timrå och sedan återvänder lagen till Oskarshamn för match fyra på tisdag.

Matchens lirare blev Hampus Larsson och Joakim Hillding.

IK Oskarshamn - Timrå IK 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
23.01 1-0 Joakim Hillding (Nicklas Heinerö, Oskar Nilsson)
52.19 1-1 Filip Hållander (Johannes Kinnvall, Henrik Törnqvist)
57.26 2-1 Jonas Engström (Nolan Zajac, Matias Sointu), spel 5 mot 4
59.19 2-2 Anton Wedin (Rickard Palmberg), spel 6 mot 5
67.01 3-2 Jonas Engström (Nicklas Heinerö, Joakim Hillding)
Skott: 41-34 (6-7, 18-11, 13-12, 4-4)
Utvisningar: IKO 3x2, Timrå 4x2
Domare: Pehr Claesson, Johan Magnusson
Publik: 3275

Direktkval till SHL
Söndag 31 mars kl 18.30 Timrå-IKO
Tisdag 2 april kl 19.30 IKO-Timrå
Torsdag 4 april kl 19.30 Timrå-IKO
Lördag 6 april kl 18.30 IKO-Timrå (eventuellt)
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen
(highlights publiceras lördag kl 07.00)