Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

AIK vann seriefinalen

25 november 2018 19:30
HERR

AIK tog över serieledningen från IK Oskarshamn genom två snabba mål mitt i matchen. Segersiffrorna skrevs till 2-0 där AIK totalt sett vann rättvist. Nu får IKO ladda om och åka vidare mot Örnsköldsvik och tisdagsmatch mot MODO.


Det märktes tidigt att det var seriens två bästa lag som möttes. Båda lagen stod upp i det fysiska spelet och utmanade varandra. IKO hade ett litet spelövertag med mest puckinnehav, delvis tack vare två power play, det första redan i första minuten. David Berg, tillbaka från just AIK, gjorde ett par resoluta brytningar och en annan före detta AIK:are, Joakim Thelin skapade med sin styrka ett riktigt farligt läge mot Källgren i hemmakassen. Skotten lite i bortafavör 5-8.

Andra perioden var till stora delar AIK:s och man fick utdelning med två snabba mål efter sju minuter. Först 1-0 genom Sam Marklund i power play och bara 25 sekunder senare 2-0 genom Fredric Weigel. AIK fortsatte dominera och hade bud på fler mål men Christoffer Rifalk stod emot, även i AIK:s nästa power play. Med 6-7 minuter kvar lyfte IKO upp spelet och hade några bra anfall. Joakim Thelin och Matias Sointu hade ett bra samarbete som var nära att resultera men Källgren var med. Direkt efter jobbade Sointu fram pucken till Alex Hutchings i bra läge i slottet men skottet blev för löst. Skotten i andra i hemmafavör 10-7.

AIK slog vakt om sin ledning i tredje perioden och IKO fick inte några jättelägen att reducera. Den bästa var när Alex Hutchings fick ett friläge till skänks men Källgren räddade även det. IKO tog ut målvakt i en sista chansning men det kom av sig genom en offside. Skotten i tredje perioden 8-5 och totalt 23-20.

Det var full omgång igen med följande övriga matcher; Vita Hästen-Karlskrona 2-5, Björklöven-Västerås 5-4, Västervik-Karlskoga 4-6, Södertälje-Leksand 3-1, Tingsryd-MODO 4-3 ot, Almtuna-Pantern 5-4 str. IKO fortsätter sedan sin roadtrip till Örnsköldsvik för match mot MODO på tisdag. AIK leder nu serien med en poäng men avståndet ner till tredjeplatsen är oförändrat åtta poäng.

AIK - IK Oskarshamn 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
27.05 1-0 Sam Marklund (Christian Sandberg, Daniel Muzito-Bagenda), spel 5 mot 4
27.30 2-0 Fredric Weigel (Jesper Fröden, Filip Windlert)
Skott: 23-20 (5-8, 10-7, 8-5)
Utvisningar: AIK 3x2, IKO 2x2
Domare: David Bergman
Publik: 3509

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Vi skapade en tre, fyra lägen i första perioden som vi borde ha gjort mål på för att ha haft chansen idag. I andra perioden gör dom mål på sitt första power play och sedan kommer tvåan i bytet efter. Under den perioden är dom starkare och bättre än oss. Jag tycker det är Rifalk som håller oss kvar i matchen. I tredje är lite tomma men vi har något läge för att kunna reducera och få till en match men kommer inte närmare än ett stolpskott. Över 60 minuter tycker jag dom vinner rättvist i och med att vi inte gör mål på våra lägen i första perioden. Det var inte riktigt där idag som det var i fredags. Så där är det ibland och det är bara på det igen, match redan på tisdag.

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras måndag kl 07.00)<br