Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Toppen mot botten i Smålandsderbyt

15 november 2018 14:05
HERR

IKO åker till Tingsryd fredag kväll för att studsa tillbaka efter den sura förlusten mot Leksand. Man är fortfarande serieledare även om ledningen krympte med tvåan AIK nu på samma poäng och sju plusmål efter. Filiph Engsund (bilden) gjorde ett av målen när IKO vann med 3-0 mot Tingsryd senast.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Det är nästan två veckor sedan IKO spelade en bortamatch och nu blir det en bland de kortare resorna, till Tingsryd fredag kväll. Det är andra gången på en månad som lagen möts i Tingsryd. Omgångarna i årets allsvenska är väldigt oregelbundna. Således får IKO möta Tingsryd hemma två gånger efter nyår. Förra mötet, för en månad sedan, slutade med IKO-seger med 3-0. Sedan dess har IKO avancerat upp i topp av tabellen medan Tingsryd kämpar i botten med främst Vita Hästen, Almtuna och Västervik. TAIF föll i onsdags mot just Hästen och innehar nu sistaplatsen, samtidigt som IKO är kvar som tabelletta trots förlust mot Leksand.

IKO gjorde ytterligare ett mål i power play på tre försök mot Leksand och har gjort 20 mål i spelformen, 32 procent. TAIF är sist även här med under 10 procent. I box play sjönk IKO:s procent något mot Leksand och man har nu 85 procent med 7 insläppta, trea i ligan. Tingsryd är 8:a i box play på 77 procent, 11 insläppta.

Tingsryds bästa poängplockare är Daniel Öhrn med 10 poäng (2 mål) och Hannes Johansson med 8 (4 mål). IKO:s bästa kedja Piispanen/Hutchings/Sveningsson har tillsammans gjort 50 poäng (16 mål) med 8 mål av Sveningsson, lika många som Joakim Thelin.

I Tingsryd spelar Gustav Olhaver som spelade i IKO ifjol och numera även Björn Karlsson som återvänt till moderklubben.

Det är även denna kväll full omgång på schemat; Pantern-Karlskrona, AIK-Almtuna, Västervik-Vita Hästen, Karlskoga-Södertälje, Leksand-Björklöven, Västerås-MODO. IKO har sedan två hemmamatcher i rad; på söndag mot Karlskoga och onsdag mot Vita Hästen. IKO har precis inlett den kanske tuffadte perioden under säsongen. Man spelar 11 matcher på tre veckor, dvs ungefär en match varannan dag. Schemat är ändå ganska snällt med fem hemmamatcher och skapligt korta bortaresor, förutom Örnsköldsvik den 27 november.

Fredrik Hallberg, IKO:s assisterande tränare inför matchen:
– Vi har kollat igenom Leksandsmatchen idag och pratat igenom det inom laget. Det som händer är att vi inte är riktigt där mentalt från början. Vi möter ett lag som känns lite mer övertygade än oss, inte mycket. Det var ju en svajig match och det är människor vi jobbar med, inga robotar och ibland kan det bli så här och det gäller att studsa tillbaka. Man vill ju alltid vinna men om man tar en sån här motgång på rätt sätt kan man lära sig något. Det är lätt att överanalysera en förlust men det ska vi inte göra utan nu har vi lagt den matchen bakom oss.
– Tingsryd ligger i botten men det är absolut ingen risk för underskattning. Matcherna avgörs inte genom tabellen. Det har ju hänt en del i Tingsryd med ny tränare och så där. Dom har startat om på nytt och fått in spelare, bland annat Björn Karlsson från oss och en back från Almtuna, så det är ett annat Tingsryd nu som är på gång.
– Robin Söderqvist är tillbaka i träning och hans fraktur är läkt. Kul att se att han är tillbaka, sen får vi se hur lång tid det tar innan han kan spela match. Vi åker med oförändrad trupp till Tingsryd.