Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Formstarkt IKO tar emot serieledarna

4 oktober 2018 16:05
HERR

IK Oskarshamn hänger på i toppen av tabellen. Med 7-0 på två matcher är man på tredje plats och ska nu ta emot serieledande AIK i hemmamatch fredag kväll. Joakim Thelin har gjort i snitt ett mål per match så här långt och är i toppen av skytteligan.


AIK är fyra poäng före IKO i tabellen men har en match mer spelad. Man föll på straffar mot Vita Hästen och vann efter förlängning mot Södertälje senast, det är de enda poängförlusterna. IKO har vunnit fyra av sina fem matcher och har gjort 16 mål. Joakim Thelin är i delad skytteligaledning med sina fem mål. Nu ställs Thelin mot sin moderklubb AIK.

Målvakten Adam Åhman, som stått tre av matcherna leder målvaktsligan överlägset på nära 99 i räddningsprocent och bara ett insläppt mål på 95 skott! AIK:s målvakt Johannes Jönsson ligger på 92 procent med nio insläppta.

Historiskt sett har IKO haft ganska lätt för "Gnaget", flera gånger har man vunnit hemma med 6-1. Förra säsongen tog man 13 av 15 poäng och vann samtliga fem matcher, som mest med 5-1. Vem minns inte näst sista matchen i Slutspelsserien när IKO kvitterade med två minuter kvar och tog bonuspoängen och där i princip tog seriesegern från AIK?

Kanske blev det lite tändvätska för IKO-spelarna när AIK-tränaren efter en tappad poäng mot Södertälje i onsdags sa: ..."då får vi åka ner till Oskarshamn på fredag och göra lite fler mål". AIK är enda lag som ännu inte förlorat under ordinarie tid, kanske är det dags nu. IKO får säkert hjälp med detta från läktaren där tre klubbikoner, Tom Linder, Alexander Johansson och Linus Morin ska stå i klacken och hjälpa till att höja stämningen. Kanske säsongens bästa publiksiffra, 2500?

Videointervjuer med Joakim Thelin och Håkan Åhlund inför matchen