• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

SHL-meriterad back klar för IKO

10 juni 2019 15:00
HERR

IK Oskarhamn fortsätter bygga sin SHL-trupp och senaste tillskottet är right-backen Henrik Nilsson som kommer från ett år i finska Pelicans.Henrik är juniorfostrad i AIK och har spelat tre säsonger med Karlskrona i SHL. Kontraktet med IKO är på ett år.


Henrik Nilsson är en 28-årig Stockholmare som fick pröva på några matcher i SHL redan 2011 med AIK. Därefter blev det spel i Almtuna i Allsvenskan och Kallinge/Ronneby i division 1 innan han värvades till Karlskrona och var med och tog upp laget i SHL där det blev tre raka säsonger. Den senaste säsongen har han som sagt tillbringat i Pelicans i finska ligan.

Sammanlagt har det blivit 161 matcher i SHL inklusive kval med 31 poäng (6 mål) på kontot. I Allsvenskan blev det 100 matcher med 14 poäng (1 mål).

Efter en säsong i Finland skrev Henrik på för AIK i april men utnyttjar nu en klausul som ger honom en ny chans till spel i SHL.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– I Henrik får vi in en back med ett par säsongers rutin från SHL och nu senast en säsong i Liiga. Hans erfarenhet blir nyttig för oss som nykomling. Henrik är dessutom rightskytt vilket är bra eftersom vi tidigare bara har en på backsidan. Vi ser Henrik som en användbar tvåvägs-back som vi kommer ha stor nytta av.

Se truppen 2019-2020