• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Dubbla förstärkningar från SHL-klubb – succébacken tillbaka

12 december 2018 10:00
HERR

IK Oskarshamn förstärker dubbelt upp från SHL-klubben Växjö Lakers. Målvakten Jesper Eliasson lånas in som ersättare för JVM-keepern Adam Åhman. Men backsidan får också ett finfint förvärv. Fjolårets succéback Kalle Johansson är tillbaka i IK Oskarshamn.


För en vecka sedan blev det klart att såväl forwarden Filip Sveningsson som målvaken Adam Åhman är uttagna i den preliminära JVM-truppen som samlas i Stockholm redan på fredag. IK Oskarshamn förstärker därmed målvaktssidan med Växjö Lakers NHL-draftade juniormålvakt Jesper Eliasson, 18, som varit förstekeeper i SHL-klubbens J20 SuperElit-lag.

Men idag är det klart ytterligare en förstärkning i form av backen Kalle Johansson, 25. Johanssons succésäsong med IK Oskarshamn ifjol, där han noterades för 37 poäng på 60 matcher, tog honom hela vägen till ett treårigt SHL-kontrakt med Växjö. Ett Växjö där konkurrensen under säsongen varit hård. Kalle Johansson ska nu få värdefull matchtid i HockeyAllsvenskan.

– När det blev snack om en utlåning var det bara Oskarshamn som gällde. Jag behöver speltid för att fortsätta utvecklas och jag trivdes fantastiskt bra här förra säsongen. Det är såklart i SHL och med Växjö jag vill spela i första hand, men jag är också jätteglad över att få komma tillbaka hit, säger Kalle Johansson.

Per Kenttä om sina förstärkningar:
– Eliasson är en talangfull målvakt som också har lite juniorlandskamper under bältet. Han har gjort det bra i Växjö och blir ett stabilt tillskott till truppen under JVM när Åhman är borta.

– Kalle känner vi alla till och behöver inte presenteras speciellt mycket. När vi fick den här möjligheten att låna honom så kunde vi inte tacka nej. Kalle hade varit en supertillskott för alla lag på den här nivån och är som klippt och skuren för vårt sätt att spela ishockey.

Både Jesper Eliasson och Kalle Johansson ansluter till IK Oskarshamn under dagen. Lånet av Kalle Johansson gäller tills vidare och han hoppas bli spelklar redan till kvällens match mot AIK. Lånet av Jesper Eliasson gäller under JVM, men han blir spelklar först till fredagens match mot Leksand.