• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Årets back klar för IK Oskarshamn

21 april 2020 11:59

Brian Cooper gjorde under fjolåret sitt andra år i Sverige. Tiden i Sverige har utvecklat backen som gått från klarhet till klarhet vilket gjorde att han fick priset Årets back i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att Brian fortsätter karriären i SHL och IK Oskarshamn.


Cooper kom till AIK säsongen 2018/2019 men hann bara göra 12 matcher i Solna-klubben innan han säsongen efter flyttade uppåt i landet och hamnade i Björklöven. På 51 matcher landade backen på hela 26 poäng och 6 mål. Så här beskriver han sig själv som hockeyspelare:

– Jag är en hårt arbetande tvåvägsback och känner själv att min spelstil passar den svenska hockeyn. Jag sätter stolthet i mitt defensiva spel samtidigt som jag gärna ger mig iväg offensivt. Jag gillar att sätta första passet och känner att jag efter min tid i Sverige har mer självförtroende att gå framåt i banan.

Hur är du utanför isen?

– Jag är en vanlig kille som gärna spenderar tid med min fru och hund. Jag är en sansad person som hela tiden försöker vara positiv i omklädningsrummet. Lätt att prata med och snackar gärna hockey med den som vill.

Cooper spelade mot IK Oskarshamn i den Hockeyallsvenska finalen och minns matchserien som en tät tillställning.

– Det var en tight finalserie och det är den typen av matcher alla spelare vill vara med om. Jag minns att Oskarshamn spelade en snabb hockey som jag själv gärna är en del av.

Så här säger Thomas Fröberg och Martin Filander om lagets nye back:

– Jag såg Brian redan när han var i AIK för två år sedan och tyckte då att det var en spännande spelare. Han har ett riktigt bra år bakom sig och när vi började våra samtal var det inget snack om att han är en spelare som passar bra in i IK Oskarshamn, säger Thomas Fröberg.

– Jeff (Jakobs) hade honom under kort tid i AIK och vad jag har sett av honom är att han är en bra back åt båda hållen, allsvenskan bästa förra säsongen. Han kan spela alla situationer och bidrar över hela banan. Han är i bra ålder, har en bra hockeyutbildning. En smart spelare som aldrig hamnar i tidsnöd, säger Martin Filander.

Kontraktet med Brian är skrivet över nästa två säsonger.

Welcome Brian!