IK Oskarshamn signar talang från HV71

19 april 2018 13:19
HERR

Han har varit en stor poängproducent genom hela sina ungdoms- och juniorkarriär, har representerat Sverige i flera landslagskullar och är NHL-draftad av Calgary Flames. Nu ska Filip Sveningsson, 18, få fart på seniorkarriären och är klar för IK Oskarshamn.


18 år ung och redo för att få ordentlig fart på seniorkarriären. Filip Sveningsson, ursprungligen från Gislaved, har under de fyra senaste säsongerna representerat HV71 där han producerat mängder av mål och poäng i såväl U16 som J18 och J20. Debuten i SHL fick han göra redan i december 2016 mot Frölunda och därefter hunnit med ytterligare tolv matcher. Idag står det klart att hockeykarriären och utvecklingen fortsätter i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn.

– Ung och talangfull offensiv forward med bra fart på skridskorna och näsa för målet. Han har egentligen alla verktygen som en offensiv producent behöver och vi ska se till att ge honom möjlighet att utvecklas ytterligare, säger sportchef Per Kenttä.

Sveningsson kommer från segerns sötma. Så sent som i april stod han för det matchvinnande målet åt sitt HV71 när man på övertid besegrade Växjö Lakers i JSM-finalen i Nyköping. Totalt under säsongen har det blivit 49 poäng (21+28) på 41 matcher i J20 SuperElit.

Kontraktet med Filip Sveningsson är skrivet till och med säsongen 2019/2020.