• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Offensiv spetsforward klar för IK Oskarshamn

6 maj 2019 11:03
HERR

Sportchef Daniel Stolt fortsätter att fylla på truppen och har idag gjort klart med sin första spetspusselbit. Från tyska Ingolstadt hämtas offensivt skickliga forwarden Tyler Kelleher, 24.


Han gjorde två år på USA Hockeys utvecklingsprogram i Ann Arbour, Michigan tillsammans med flera idag etablerade NHL-spelare. Han representerade USA vid U18-VM i Ryssland 2013. Karriären fortsatte sedan vidare till college och University of New Hampshire där han sitt sista år, säsongen 2016/2017, kom på delad första plats i den totala poängligan med 63 poäng (24+39) på 40 matcher. Han var också nominerad till Hobey Baker Award som NCAAs bästa spelare. Totalt blev det 167 poäng på 153 matcher över fyra år på college.

Efter en dryg säsong i AHL med Milwaukee Admirals och Texas Stats spenderade Tyler Kelleher den senaste säsongen i tyska högstaligan med ERC Ingolstadt. Där blev det 38 poäng (13+25) på 50 matcher och sedan ytterligare åtta poäng på sju kvartsfinalmatcher. Idag står det alltså klart att 24-årige Kelleher ska testa vingarna i ett nytt land – i Sverige, i SHL och med IK Oskarshamn.

Sportchef Daniel Stolt:
– Tyler är en liten, snabb och offensiv rightforward i en spännande och utvecklingsbar ålder. Trots sin mindre storlek är han heller inte ett dugg rädd för att driva rakt på mål eller att smälla på i närkamperna. Farten och spelskickligheten är det vi gör tror att han kan ta med sig in i SHL och vara en offensiv kraft för oss.

Kontraktet med Tyler Kelleher är skrivet över den kommande säsongen och han ansluter till laget inför säsongsstarten i början av augusti.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>