• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

NYFÖRVÄRV: Tobias Lindberg med fyra säsonger i AHL

14 augusti 2019 22:00
HERR

IK Oskarshamn har gjort klart med ännu ett nyförvärv i SHL-truppen som nu börjar bli alltmer komplett. Redan imorgon ansluter 24-årige Tobias Lindberg till lagets träning. Han har spelat i Nordamerika de senaste fem säsongerna och har 225 matcher i AHL och 6 i NHL på cv:t.


Tobias Lindberg, född 1995 i Stockholm, fick sin juniorfostran i Djurgårdens organisation. Han är en storvuxen forward, 189 cm och 98 kg, som draftades av Ottawa 2013. Året efter, som 19-åring, åkte han över till Atlanten och har spelat där sedan dess. Det har blivit 225 matcher i AHL, mest i Toronto och Chicago, med 89 poäng (32 mål). Dessutom fick han prova på NHL med sex matcher (2 assist) i Toronto Maple Leafs. Efter fem år i Nordamerika går nu alltså flyttlasset till Sverige och Oskarshamn.

Tobias Lindberg:
– Vi har haft lite kontakt under veckan och det blev bestämt idag (onsdag) och nu är jag på väg till Oskarshamn. Jag är riktigt taggad på att komma ner och dra igång säsongen, träffa alla lagkamraterna, tränarna och lära känna staden och arenan och allt sådant. Skönt att komma hem och prata svenska och vara nära familj och vänner igen.
– Jag kände att jag ville ha någonting nytt inför nästa säsong. Det två senaste åren var inte så lärorika för mig med mindre speltid och då vill jag komma hem och hitta lite självförtroende och förhoppningsvis lite mer speltid och utvecklas mer.
– Jag är ganska stor och beskriver mig själv som en bra skridskoåkare som gillar lika bra att spela i anfallszon som i försvarszon. Jag gillar att tävla och vinna och det vill jag göra med de lag jag spelar i. Målet är att få en bärande roll i laget och få mycket speltid i alla spelformer.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Tobias Lindberg som närmast kommer från AHL tränar med laget redan från imorgon. En spännande spelare som varit i Nordamerika i flera år. Tobias har fått testa på några matcher i NHL men har mestadels spelat i AHL. Det känns bra att han väljer att starta sin SHL-resa med IK Oskarshamn. Kontraktet är på ett år.