Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Första nyförvärvet klart: "Underskattad spelare"

30 april 2019 16:51
HERR

Tidigare under dagen förlängde Nicklas Heinerö sitt kontrakt. Nu har sportchef Daniel Stolt gjort klart med sitt första nyförvärv till IK Oskarshamns första SHL-trupp. Den pusselbiten blir 29-årige backdoldisen Emil Wahlberg som hämtas från Västerviks IK.


Han är Åsedasonen som huserade som center fram till 2010. Han var ett på nivån okänt namn när han för tre säsonger sedan fick chansen i HockeyAllsvenskan med Västervik, men också ett namn som har tagit kliv för varje säsong. Den senaste säsongen slutade han elva i backarnas poängliga med totalt 24 poäng (7+17) på 51 matcher. Nu ska Emil Wahlberg få chansen i SHL med IK Oskarshamn.

Daniel Stolt:
– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela.

Han känner sig själv som något av en late bloomer med sin hittills bästa säsong i ryggen. Utöver den starka poängskörden hos fjolårets tabellåtta i HockeyAllsvenskan var han också den spelare med näst mest istid i laget (19:59 TOI/GM) samt tredje bäst plus/minus (+9).

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt. Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen.

Kontraktet med Emil Wahlberg är skrivet över de kommande två säsongerna.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>