Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr

Första nyförvärvet klart: "Underskattad spelare"

30 april 2019 16:51
HERR

Tidigare under dagen förlängde Nicklas Heinerö sitt kontrakt. Nu har sportchef Daniel Stolt gjort klart med sitt första nyförvärv till IK Oskarshamns första SHL-trupp. Den pusselbiten blir 29-årige backdoldisen Emil Wahlberg som hämtas från Västerviks IK.


Han är Åsedasonen som huserade som center fram till 2010. Han var ett på nivån okänt namn när han för tre säsonger sedan fick chansen i HockeyAllsvenskan med Västervik, men också ett namn som har tagit kliv för varje säsong. Den senaste säsongen slutade han elva i backarnas poängliga med totalt 24 poäng (7+17) på 51 matcher. Nu ska Emil Wahlberg få chansen i SHL med IK Oskarshamn.

Daniel Stolt:
– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela.

Han känner sig själv som något av en late bloomer med sin hittills bästa säsong i ryggen. Utöver den starka poängskörden hos fjolårets tabellåtta i HockeyAllsvenskan var han också den spelare med näst mest istid i laget (19:59 TOI/GM) samt tredje bäst plus/minus (+9).

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt. Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen.

Kontraktet med Emil Wahlberg är skrivet över de kommande två säsongerna.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>