Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Robin Blidstrand är vår nye målvaktstränare

29 april 2020 12:00

Han fick tråkigt nog lägga ner den egna hockeykarriären tidigt. Han brinner fortfarande för sporten men utvecklar nu istället andra på isen. Robin Blidstrand tar över som målvaktscoach i IK Oskarshamn.


Robin Blidstrand drabbades tidigt i sin målvaktskarriär av en sjukdom som gjorde att han inte kunde fortsätta spela. Kärleken till sporten gjorde det dock svårt för honom att vilja jobba med något annat än hockey. Sedan 2012 har 25:åringen varit målvaktstränare i AIK:s organisation.

– Jag är ung i branschen och bara varit verksam inom AIK. Det ska bli spännande att komma till en annan förening och samtidigt lämna Stockholm. Jag har som längst bott 30 minuter från centrala Stockholm så det blir helt klart något nytt i livet, skrattar Robin.

Hur kommer det sig att du byter AIK mot IK, Stockholm mot Oskarshamn?

– Jag vill ha en utmaning och lite miljöombyte. Jag har pratat med Philip (Törmänen) och Jeff (Jakobs) och den bilden de gav från IK gjorde mig ännu mer sugen på att göra flytten. Det känns som en familjär förening där vägarna mellan lagen är korta. Det är så jag vill jobba, jag gillar att ha nära till alla lag. Vad jag förstått betyder hockey väldigt mycket i staden och det är häftigt att verka i en sådan miljö.

Inom AIK var han bland annat målvaktstränare för junior- och damlag samt haft videoansvar.

– Det är den rollen jag kommer ha även i Oskarshamn. Jag kommer ha främsta ansvar för a-lagsmålvakterna, men som jag sa tidigare är målet att vägen mellan alla lag är så kort som möjligt.

Målvaktsparet nästa säsong är satt, Tex Williamsson och Joe Cannata. Vad har du att säga om dem?

– Det är två väldigt skickliga målvakter, det är det inget snack om. De representerar den stil jag gärna coachar vilket är positivt, det blir mycket enklare att komma igång snabbt med det som behöver utvecklas mer. I början handlar det om att bygga en dialog på isen, det underlättar väldigt mycket om dialogen mellan oss tre funkar. Sedan det blev klart med Oskarshamn har jag suttit och kollat genom deras matcher från förra säsongen och känner att jag har en bra bild av vilka dem är. Jag har en god känsla, säger Robin.

Robins kontrakt är skrivet 1+1.

Vi hälsar välkommen till IK Oskarshamn och hoppas att du ska trivas!