David Goodwin klar för IK Oskarshamn
Publicerad: 2019-05-18
HERR
Den 27-årige amerikanske centern David Goodwin har skrivit på för ett år med IK Oskarshamn i klubbens första SHL-säsong. Han kommer närmast från två poängstarka säsonger i SaiPa i finska högstaligan.

David Goodwin är en vänsterfattad center som är född i St Louis, USA 1992. Han har med bra poängproduktion (1 poäng per match) spelat ett antal säsonger i amerikanska collegeligan NCAA. De två senaste säsongerna spelade han för SaiPa i Finland och gjorde 61 poäng (25 mål) på 130 matcher.

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt
– Vi får i David in en smart och hårt jobbande spelare med bra fart. Kontraktet är på ett år och han ansluter till laget när vi går på is runt 1 augusti.

David Goodwin
– Jag ser mycket fram emot att komma till Oskarshamn i augusti och börja träna med laget. Jag visste inte mycket om laget innan mer än att det gick väldigt bra i Allsvenskan. Jag ser fram emot att lära mig mer om laget och staden.
– Min agent och jag pratade med några andra svenska lag men bestämde oss för att IKO passade bäst för mig. Jag hade två bra säsonger i Finland och trivdes bra där. Nu blir det spännande med ett nytt land och nya möjligheter.
– Det kommer att bli en bra säsong för IKO och spännande för klubben att ta klivet upp i SHL. Jag ser fram emot att bidra med det jag kan. Jag är en playmaker som gärna skapar målchanser åt laget.
– Det ska vidare bli kul att spela för och träffa supportrarna, som jag hört är väldigt passionerade och stöttande.

Läs om Lagbygget 2019-2020

IK Oskarshamn Göran Svenson