• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

IKO värvar kanadensisk spetsback

5 juli 2019 09:00
HERR

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt fortsätter sitt lagbygge under semestern. Senaste nyförvärvet är en spetsback från Kanada med både NHL- och KHL-meriter och landslagsspel på meritlistan. Han heter Simon Després och fyller 28 år om några veckor. Han kommer närmast från spel i tyska ligan.


Simon Després är precis den spetsback som sportchef Stolt letat efter. Han har fina meriter från Kanadas landslag, junior-VM, KHL och över 200 matcher i NHL med Pittsburgh och Anaheim. Förra säsongen var han mycket nära spel i Montreal men då det drog ut på tiden blev det några få matcher i AHL och till slut i Köln i tyska ligan. Poängmässigt har det blivit 50 poäng (7 mål) på 222 matcher i NHL och 59 poäng (20 mål) på 143 matcher i AHL. På meritlistan finns även ett JVM-silver från 2011. Després draftades 2009 av Pittsburgh som nummer 30 i första rundan. Han kommer till Oskarshamn den 1 augusti.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Vi får i Simon en spetsback som vi kan luta oss emot och som vi kan ställa höga krav på. Han kommer att bidra med kunskaper och erfarenheter från den högsta nivån med spel i NHL, KHL och Kanadas landslag. Kontraktet är på ett år.

Simon Deprés:
– Jag är exalterad över att komma till SHL som är en av Europas bästa ligor. Jag känner mig färdig med Nordamerika och det ska bli kul att prova något nytt. Jag har alltid velat komma till Sverige och lära mig spelsättet där. Jag har spelat med många bra svenska spelare genom åren.
– Jag ser detta som en spännande utmaning och jag är glad att få den här möjligheten och vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill utvecklas i min karriär och jag tror spelsättet och de större rinkarna passar mig bra.
– Jag spelade mot Tyler Kelleher förra säsongen i Tyskland och det är en mycket bra spelare, jättebra för Oskarshamn att man värvat honom. Han är en duktig playmaker som skapar mycket ytor för sina lagkamrater.
– Om jag får nämna mina egna styrkor så har jag bra spelförståelse och puckbehandling tillsammans med bra skridskoåkning. Med en stor kropp, 1,93 lång och nästan 100 kg, kan jag skydda pucken bra och sätta bra förstapass. Jag är en vinnarskalle med ett bra skott och spelar också gärna power play.

Se truppen 2019-2020