Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Välkommen till IK, Fredrik!

3 april 2020 14:59

Fredrik Olofsson förstärker IK Oskarshamns offensiv. Här berättar forwarden om tankarna kring transfern och vad Oskarshamnarna kommer att få se för spelare till hösten. – Grymt bra möjlighet som var svår att tacka nej till.


Familjen är bosatt i Colorado och det är där Fredrik befinner sig när vi når honom för en intervju angående det nya kontraket med IK Oskarshamn.

– Det var snabba ryck för att hinna ta sig hem i och med allt som händer i världen just nu. Jag har växt upp i USA och Colorado, det är där jag har min fasta punkt och känner mig hemma. Det var skönt att hinna hem innan det var för sent. Jag är svensk som bott i USA hela mitt liv, säger Fredrik Olofsson och fortsätter:

– Jag har haft en lärorik första proffssäsong i MoDo, men när möjligheten med IK Oskarshamn dök upp kändes det som ett bra steg att ta. Jag ska vara ärlig… Jag har högre mål än att spela i Hockeyallsvenskan och då är Oskarshamn en bra utmaning för att fortsätta utvecklas. Det blev ett tråkigt slut på denna säsongen men jag är övertygad om att MoDo kommer tillbaka och det har varit kul att få representera dem.

Nu väntar i stället SHL och hockey på den småländska kusten. Vad är det för spelare Oskarshamnspubliken kommer att få se i Be-Ge Hockey Center nästa säsong?

– Det är svårt att sätta upp konkreta mål så här tidigt. Jag har spelat college-hockey fram till den här säsongen och vet ganska lite om de svenska lagen egentligen. Jag ska sätta mig ner och få en plan på papper så fort som möjligt. Som spelare vet jag vem jag är. Jag är alltid pålitlig åt båda håll, stark på tekningar och har ett bra nyp i handlederna. Jag försöker hela tiden göra spelarna runt omkring mig bättre. Det ska bli kul att få bevisa vad jag kan i augusti.

Vad har du för relation till IK Oskarshamn sedan innan?

– Ingen alls egentligen. Jag måste erkänna att jag haft dålig koll på svensk hockey. Jag blir ofta väldigt investerad i den klubben jag spelar i och människorna runt omkring den. Det hoppas jag att Oskarshamnarna märker när jag är på plats.

I den direkta närtiden läggs nu fokus på en bra försäsong.

– Det handlar om att komma väl förberedd både mentalt och fysiskt, så det är där fokus kommer att ligga framöver. Jag ser fram emot tiden i IK Oskarshamn.

Kontraktet med Fredrik Olofsson är skrivet över två år. Kör hårt Fredrik!