• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Välkommen till IK, Fredrik!

3 april 2020 14:59

Fredrik Olofsson förstärker IK Oskarshamns offensiv. Här berättar forwarden om tankarna kring transfern och vad Oskarshamnarna kommer att få se för spelare till hösten. – Grymt bra möjlighet som var svår att tacka nej till.


Familjen är bosatt i Colorado och det är där Fredrik befinner sig när vi når honom för en intervju angående det nya kontraket med IK Oskarshamn.

– Det var snabba ryck för att hinna ta sig hem i och med allt som händer i världen just nu. Jag har växt upp i USA och Colorado, det är där jag har min fasta punkt och känner mig hemma. Det var skönt att hinna hem innan det var för sent. Jag är svensk som bott i USA hela mitt liv, säger Fredrik Olofsson och fortsätter:

– Jag har haft en lärorik första proffssäsong i MoDo, men när möjligheten med IK Oskarshamn dök upp kändes det som ett bra steg att ta. Jag ska vara ärlig… Jag har högre mål än att spela i Hockeyallsvenskan och då är Oskarshamn en bra utmaning för att fortsätta utvecklas. Det blev ett tråkigt slut på denna säsongen men jag är övertygad om att MoDo kommer tillbaka och det har varit kul att få representera dem.

Nu väntar i stället SHL och hockey på den småländska kusten. Vad är det för spelare Oskarshamnspubliken kommer att få se i Be-Ge Hockey Center nästa säsong?

– Det är svårt att sätta upp konkreta mål så här tidigt. Jag har spelat college-hockey fram till den här säsongen och vet ganska lite om de svenska lagen egentligen. Jag ska sätta mig ner och få en plan på papper så fort som möjligt. Som spelare vet jag vem jag är. Jag är alltid pålitlig åt båda håll, stark på tekningar och har ett bra nyp i handlederna. Jag försöker hela tiden göra spelarna runt omkring mig bättre. Det ska bli kul att få bevisa vad jag kan i augusti.

Vad har du för relation till IK Oskarshamn sedan innan?

– Ingen alls egentligen. Jag måste erkänna att jag haft dålig koll på svensk hockey. Jag blir ofta väldigt investerad i den klubben jag spelar i och människorna runt omkring den. Det hoppas jag att Oskarshamnarna märker när jag är på plats.

I den direkta närtiden läggs nu fokus på en bra försäsong.

– Det handlar om att komma väl förberedd både mentalt och fysiskt, så det är där fokus kommer att ligga framöver. Jag ser fram emot tiden i IK Oskarshamn.

Kontraktet med Fredrik Olofsson är skrivet över två år. Kör hårt Fredrik!