Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr

NYFÖRVÄRV: Pontus Netterberg med fina SHL-meriter

11 augusti 2019 13:02
HERR

IK Oskarshamn har idag gjort klart med ännu ett nyförvärv till SHL-truppen. Det är 27-årige forwarden Pontus Netterberg som kommer från tre och en halv säsong med Växjö och en halv i Malmö. Netterberg ansluter till laget omgående och kontraktet är på ett år.


Pontus Netterberg har Varberg som moderklubb men tillbringade juniortiden i HV 71 där det även blev 27 SHL-matcher. Han värvades till Tingsryd som 20-åring och spelade där både i Allsvenskan och division 1 innan han kom till Pantern som då tränades av Håkan Åhlund. Under tre och en halv säsong i Växjö hann han med att bli svensk mästare 2017. Totalt i SHL inklusive slutspel har Netterberg noterats för 191 matcher med 53 poäng (27 mål). I CHL blev det 29 matcher med 17 poäng (8 mål). Förra säsongen avslutades med en utlåning till Malmö och nu är han alltså klar för IK Oskarshamn den kommande säsongen.

Pontus Netterberg:
– Det ska bli en jätterolig utmaning att komma till IK Oskarshamn. Jag följde ju lagets kvalspel i våras och det var en fantastisk resa så det ska bli spännande nu i år. Jag har ju en del erfarenhet från SHL så det får jag ta med mig.
– Det är många i laget som är i min ålder och jag har mött dom ganska mycket genom åren men ingen som jag känner väl. Jag hade Håkan Åhlund som tränare i Pantern och vet en del om spelsystemet men jag får väl lära mig mer imorgon på träningen.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Vi får in en stor rightare med ett par års rutin från SHL till truppen. Pontus kommer att tävla från första början för att visa att han vill spela mycket hos oss.