• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Nolan Zajac gör comeback!

28 april 2020 11:59

Han var en starkt bidragande faktor till att IK Oskarshamn, våren 2019, tog klivet upp i SHL. Nu står det klart att Nolan Zajac gör comeback . Kontraktet med Nolan är skrivet över nästkommande säsong.


Säsongen 2018/2019 lämnade Nolan Zajac för första gången nordamerikansk hockey och flög över Atlanten för att testa den europeiska hockeyn. Valet föll på IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Efter en trevande start och en tid för acklimatisering blommade den spelskicklige backen ut till en av lagets främsta och var en starkt bidragande faktor till att säsongen blev något utöver det vanliga. Totalt blev det 33 poäng på de 64 matcherna han gjorde i IK.

Karriären fortsatte sedan i Norge och Stavanger Oilers, där han fortsatte på den produktiva banan. På 44 matcher mäktade backen med 12 mål, 46 assist och +20 i +/- statistiken. En sådan säsong gjorde att Thomas Fröberg fick upp ögonen ordentligt för Nolan.

– Nolan besitter bra egenskaper i powerplay och är duktig på att sätta igång spelet. Det är något vi varit på jakt efter. Han har haft en jäkligt stark säsong i Norge och är redo för att på riktigt ta sig an SHL. Att han varit i IK förut ser jag som ett stort plus. Han känner till staden och vad föreningen står för, säger general manager Thomas Fröberg.

Så här resonerar Martin Filander kring det nygamla förvärvet:

– Nolan var i IK säsongen vi gick upp och om inte jag är helt fel på det var det hans första säsong i Europa. Det är alltid en anpassning när det kommer till att lira på en större rink, men han har visat att han klarar av det. Vi har tittat på honom noggrant och ser honom som en offensiv kraft vi behöver på backsidan. Han gjorde 58 poäng som back i Norge och det visar vilken typ av spelare han är.

Vad kommer han kunna bidra med den andra sejouren i IK?

– Lite det jag varit inne på. Han har sina styrkor i det offensiva och blandar ett bra spelsinne med bra skills. Han är inte så stor men har ett sätt att röra sig på som gör att det inte syns i hans defensiva arbete. Han har visat att han håller hög nivå och nu är det en bra tid för honom att visa det i SHL, säger Martin Filander.

Kontraket med Nolan Zajac är skrivet över nästkommande säsong. Längre intervju med Nolan kommer framöver!