IKO-ikonen stärker upp på juniorsidan
Publicerad: 2018-08-14
JUNIOR
Över 400 matcher i HockeyAllsvenskan. Ytterligare 20 matcher i SHL, ett U18-VM och en drös andra juniorlandskamper på olika åldersnivåer. I våras stod det klart att han inte fick förlängt kontrakt som spelare – nu är han klar som assisterande tränare för föreningens J20-lag.

Linus Morin, 31 år ung, har varit IK Oskarshamn trogen sedan 2008. I våras fick han beskedet att han inte skulle erbjudas någon förlängning av kontraktet och var ett känslosamt adjö i en videointervju när Morin summerade sina tio år i föreningen. Men idag har vi glädjen att berätta att det blir IKO för klubbikonen i minst ett år till – Linus Morin är klar som assisterande tränare för föreningens J20-lag.

– Det känns såklart jättekul att Linus hoppar på det här. Vi har haft en dialog ända sedan i våras för att se om vi kunnat hitta någon roll i föreningen åt honom. Nu när öppningen dök upp är det en kanonlösning. Det är en fantastisk människa att ha runt sig, en profil i föreningen och Linus kommer bli en enorm tillgång för våra juniorer med all sin erfarenhet, kommenterar sportchef Per Kenttä.

För Linus Morin väntar nu ett nytt kapitel i livet. Ett liv utan en aktiv spelarkarriär. Han räknar med viss omställning.
– Att det är dags för ett nytt kapitel har successivt växt fram under de senaste månaderna. Spelarkarriären är slut och nu väntar nytt jobb på Skobes Bil, tillökning i familjen och att testa på ledarrollen. Det kommer att bli en omställning, men det känns kul också, säger Morin.

Assisterande tränare för föreningens J20 Elit-lag är det som väntar på hockeyfronten. Något han ser framemot.
– Jättespännande. Jag ska försöka vara med så mycket jag bara kan och bidra med tips och tricks åt ynglingarna. En del erfarenheter har jag trots allt ändå med mig. Sedan vart ledarrollen tar mig får vi se. Detta blir ett första uppdrag där jag får testa på det hela. Men känslan är att jag kommer trivas kanon.

{!A}

IK Oskarshamn Viktor Ekström