• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Landslagsmeriterad målvakt klar för IKO

31 maj 2019 12:59
HERR

IK Oskarshamn gör klart på målvaktssidan när man värvar landslagsmeriterade keepern Fredrik Pettersson-Wentzel från Düsseldorf i tyska ligan. Kontraktet med "PW" är på ett år.


Tex Williamsson och Fredrik Pettersson-Wentzel är IK Oskarshamns nya målvaktspar i klubbens första SHL-säsong. 27-årige Fredrik har flera års erfarenhet från SHL-spel med Timrå, Färjestad (SM-silver 2014) och senast HV 71 där det blev SM-guld 2017. Moderklubben är Almtuna där "PW" fick Guldgallret som Allsvenskans bäste junior 2010. 17 juniorlandskamper finns också på meritlistan liksom 4 A-landskamper, varav en mot Norge i Be-Ge Hockey Center 2015.

IK Oskarshamns första SHL-trupp innehåller därmed två målvakter, sju backar och tolv forwards.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL som dessutom jobbat med Viktor Alm (målvaktstränare) i Tyskland under säsongen som var. ”PW” är dessutom revanschsugen och inspirerad att hjälpa IK Oskarshamn kommande säsong.

Fredrik Pettersson-Wentzel:
– Det känns väldigt inspirerande för egen del och spännande att komma till Oskarshamn i det läget som klubben är nu. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan när IKO har tagit sig upp till SHL.
– Jag tror det är viktigt att vi går in med inställningen att det kommer att bli tufft och att vi kommer att få jobba hårt. Det handlar om att hålla kvar laget i SHL så att föreningen får chansen att bygga något över tid.
– Det här året i Tyskland blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag är ändå glad att jag gjorde det och jag har med mig mycket nyttiga erfarenheter därifrån. Jag fick inte spela så mycket på slutet eftersom klubben hade för många utländska spelare p g a skador på de tyska spelarna i laget. Fram till februari delade jag på uppdraget med den tyske VM-målvakten.
– Vi är ett gäng spelare som varit utomlands som tränar ihop i Jönköping sedan sex veckor. Jag ska prata med Viktor Alm och Daniel Stolt och diskutera när det blir bäst att jag ansluter till lagets träning.
– Viktor har så klart en del i mitt beslut att gå över till IK Oskarshamn. Vi jobbade ihop bra i Düsseldorf och får vi en säsong till här så tror jag det kan bli bra och han hjälper mig att få ut max av mitt spel. Som alla tror kommer det bli ett tufft år och Tex, Viktor och jag kommer att behöva ha en tajt och bra relation där vi hjälper varandra. Jag känner inte Tex innan men träffade honom som hastigast när dom var här i Jönköping på is för någon vecka sedan.

Se truppen 2019-2020