• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan

Landslagsmeriterad målvakt klar för IKO

31 maj 2019 12:59
HERR

IK Oskarshamn gör klart på målvaktssidan när man värvar landslagsmeriterade keepern Fredrik Pettersson-Wentzel från Düsseldorf i tyska ligan. Kontraktet med "PW" är på ett år.


Tex Williamsson och Fredrik Pettersson-Wentzel är IK Oskarshamns nya målvaktspar i klubbens första SHL-säsong. 27-årige Fredrik har flera års erfarenhet från SHL-spel med Timrå, Färjestad (SM-silver 2014) och senast HV 71 där det blev SM-guld 2017. Moderklubben är Almtuna där "PW" fick Guldgallret som Allsvenskans bäste junior 2010. 17 juniorlandskamper finns också på meritlistan liksom 4 A-landskamper, varav en mot Norge i Be-Ge Hockey Center 2015.

IK Oskarshamns första SHL-trupp innehåller därmed två målvakter, sju backar och tolv forwards.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Vi får in en målvakt med stor erfarenhet av SHL som dessutom jobbat med Viktor Alm (målvaktstränare) i Tyskland under säsongen som var. ”PW” är dessutom revanschsugen och inspirerad att hjälpa IK Oskarshamn kommande säsong.

Fredrik Pettersson-Wentzel:
– Det känns väldigt inspirerande för egen del och spännande att komma till Oskarshamn i det läget som klubben är nu. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan när IKO har tagit sig upp till SHL.
– Jag tror det är viktigt att vi går in med inställningen att det kommer att bli tufft och att vi kommer att få jobba hårt. Det handlar om att hålla kvar laget i SHL så att föreningen får chansen att bygga något över tid.
– Det här året i Tyskland blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag är ändå glad att jag gjorde det och jag har med mig mycket nyttiga erfarenheter därifrån. Jag fick inte spela så mycket på slutet eftersom klubben hade för många utländska spelare p g a skador på de tyska spelarna i laget. Fram till februari delade jag på uppdraget med den tyske VM-målvakten.
– Vi är ett gäng spelare som varit utomlands som tränar ihop i Jönköping sedan sex veckor. Jag ska prata med Viktor Alm och Daniel Stolt och diskutera när det blir bäst att jag ansluter till lagets träning.
– Viktor har så klart en del i mitt beslut att gå över till IK Oskarshamn. Vi jobbade ihop bra i Düsseldorf och får vi en säsong till här så tror jag det kan bli bra och han hjälper mig att få ut max av mitt spel. Som alla tror kommer det bli ett tufft år och Tex, Viktor och jag kommer att behöva ha en tajt och bra relation där vi hjälper varandra. Jag känner inte Tex innan men träffade honom som hastigast när dom var här i Jönköping på is för någon vecka sedan.

Se truppen 2019-2020