Gustaf Franzén nästa nyförvärv i SHL-truppen
Publicerad: 2019-05-20
HERR
Sportchefen Daniel Stolt fortsätter sitt första SHL-bygge med Gustaf Franzén, poängstark center som hämtas från tidigare seriekonkurrenten BIK Karlskoga. Kontraktet är skrivet på två år.

Gustaf Franzén fyller 23 år i september och har Valdemarsvik som moderklubb men är juniorfostrad i Vita Hästens och HV 71:s organisationer. Han har hunnit med två säsonger i OHL i Kanada med 146 matcher och 91 poäng (36 mål). På meritlistan finns nästan 80 juniorlandskamper och två säsonger i SHL med Örebro. Ifjol var han en ledande spelare i BIK Karlskoga med totalt 39 poäng (20 mål) på 57 matcher. Lite kuriosa är att han har ett JSM-guld tillsammans med Filiph Engsund.

{!A}

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Det finns väldigt mycket hockey i Gustaf och riktigt spännande om vi kan hjälpa honom att ta ytterligare kliv. Det är en intressant kille som har varit lagkapten i J18-landslaget, en ledartyp.
– Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL.
– Jag ser honom mest som en center, en hårt arbetande och spelskicklig sådan som också är duktig tekare, vilket är en nog så viktig detalj.
– Vidare tycker jag det är extra kul med den lokala/regionala anknytningen som han har med Valdemarsvik som moderklubb.
– Jag räknar med att vi behöver en målvakt, några backar, ett par centrar och ytterligare någon ytterforward, totalt 8-9 spelare innan vi är klara. Vi kommer att behöva ha en bredare trupp och låna ut några spelare i och med att vi inte har ett lag i J20 Superelit.

Truppen består nu av en målvakt, sju backar och 13 forwards på kontrakt.

Läs om Lagbygget 2019-2020

Videointervju med Gustaf Franzén

IK Oskarshamn Göran Svenson