• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

IKO presenterar – Stolt ny sportchef

5 mars 2019 13:23
IK Oskarshamns nye sportchef Daniel Stolt.
HERR

Processen har pågått sedan i december när Per Kenttä aviserade att han lämnar sin roll som sportchef i IK Oskarshamn efter den här säsongen. Idag presenterades hans efterträdare. Daniel Stolt, senast i Vimmerby, är IKO:s nya sportchef.


34-årige Daniel Stolt har de senaste säsongerna varit verksam i HockeyEttan med Vimmerby HC där han de senaste fyra säsongerna varit sportchef. Den senaste säsongen i rollen som klubb- och sportchef.

– Det var såklart skitkul att få frågan om jag var intresserad. Det här är en chans som jag känner att jag inte kan tacka nej till. Ett större uppdrag, i en större klubb och en större liga. Jag är riktigt taggad, säger Daniel Stolt.

Han är också sportchefen som kanske tagit en lite annorlunda väg in i ishockeyn. Han har ingen egen erfarenhet av hockey eller som han själv uttrycker det, "inte ens pojklagshockey". Men så dök chansen upp att ideellt hjälpa till som assisterande sportchef i division 2 med Vimmerby för nio år sedan.

– Det var genom vänner i Vimmerby som jag kom in där första gången. Jag fick hjälpa till med det enklare, mycket grovjobb och sådär. Intresset har alltid funnits och med åren så har erfarenheterna blivit fler och ansvaret blivit större. Nu har jag de senaste fyra åren varit med och byggt Vimmerby successivt och börjat känna mig redo för en ny utmaning.

Nu styr skutan sju mil åt sydöst och mot Oskarshamn. En stark stomme från årets trupp finns kvar med i dagsläget tolv spelare ur befintliga truppen klara för nästa säsong.

– Det är en väldigt bra grund och för oss blir det jätteviktigt att fortsätta bygga på den framgången vi haft under den här säsongen. Vi ska fortsätta med spelsättet, fortsätta med fysträningen och fortsätta att hitta spännande och utvecklingsbara spelare. Stommen som finns kvar vet hur vi spelar och vad vi kräver. Det underlättar alltid, avslutar Stolt.

Klubbchef Martin Åkerberg om rekryteringen av Daniel Stolt:
– Det känns bra att kunna presentera föreningens nya sportchef. Daniels namn dök upp tidigt i processen och har funnits med som ett bra och starkt alternativ hela vägen. För varje samtal har vi kommit närmare varandra, hittat samsyn i de stora och viktiga frågorna och han känns väldigt hungrig på att få bygga vidare på den utveckling och framgång vi haft de senaste säsongerna. Samtidigt har han möjlighet att sätta sin egen prägel på saker och ting.

I arbetet med att rekrytera ny sportchef har föreningen också landat i en ny modell i den sportsliga ledningen som innebär att även en assisterande sportchef kommer att rekryteras.
– Det är rätt läge för oss att göra den här satsningen nu. Vi har de senaste åren prioriterat en stark organisation och nu väljer vi att ta ytterligare ett steg för att göra oss redo för framtiden. Den assisterande sportchefen ska stötta Daniel Stolt i arbetet med att skapa bästa möjliga förutsättningar för vårt a-lag men framförallt kommer den personen att ha ett särskilt ansvar för utvecklingen av vår junior- och ungdomsverksamhet.

Kontraktet med Daniel Stolt är skrivet över tre säsonger och han tillträder sin nya tjänst omgående.