• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Tjeckisk forward förstärker IK

26 maj 2020 11:59

Nyheten om att Jan Ordos ansluter till IK Oskarshamn har varit en illa bevarad hemlighet. Nu är transfern dock helt klar och redo att presenteras. – En fantastisk möjlighet för mig.


Jan Ordos, 23 år gammal, född och uppväxt i Tjeckien är Thomas Fröbergs nästa nyförvärv som ansluter till IK Oskarshamns andra SHL-upplaga. Större delen av karriären har spenderats i Bili Tygri Liberec i tjeckiska högsta divisionen där han bidragit med poäng och stabilitet. Flytten till Oskarshamn och Sverige blir hans första utlandsäventyr.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig som spelare och människa. Jag har varit i Sverige och spelat ett par gånger men detta är första gången jag flyttar utomlands. Jag har spelat med Adam Janosik tidigare så det är skönt att ha ett välkänt ansikte när jag anländer, säger Jan Ordos.

Trots att karriären bara spenderats i Tjeckien har han matchats mot utländskt motstånd och svensk hockey, en hockey som han beskriver som fartfylld.

– Mitt gamla lag och spelade mot Frölunda och Luleå i CHL och det var bra matcher. Svensk hockey är snabb och det handlar om att hänga med i tempot. Det är en dröm för mig att spela i Sverige och jag ser verkligen fram emot säsongen.

Han har redan hunnit prata med Martin Filander och känner att kontakten med tränarstaben fungerar bra nu när sommarträningen är igång hemma i Tjeckien.

– Jag är bra i 1 mot 1-situationer och känner att jag kan spela i alla kedjor. Jag och Martin (Filander) har pratat om att jag behöver förbättra avsluten ytterligare, så där kommer mycket fokus ligga framöver. Jag ser även fram emot att lära mig svenska och växa som människa i och med flytten till Oskarshamn.

Martin Filander om Jan Ordos:

– Jan är en väldigt snabb högerskytt, bra på att slå sin gubbe och bra runt målet. Han har legat runt 10–12 mål varje säsong och har ganska mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han kommer till oss för att kunna ta nästa steg. Vi ser stor potential i honom. Det är en spännande kille som vi tror har en ljus framtid hos oss, säger Martin Filander.

Kontraktet med Jan är skrivet över nästkommande säsong.

Vítejte v destinaci Oskarshamn, Jan!