• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Ny förlängning – centerkuggen klar för nytt år

12 december 2018 20:12
HERR

Sportchef Per Kenttä fortsätter att signa upp spelare för nästa säsong. Ikväll, under den andra perioden mot AIK, presenterades centern Robin Söderqvist, 24, som klar även för säsongen 2019/2020.


Robin Söderqvist, 24, kom till IK Oskarshamn inför säsongen 2016/2017 när han värvades från Växjö Lakers guldlag. Söderqvist hade då även hunnit med gästspel i både Pantern och Sundsvall säsongen innan. Söderqvist hittade inte riktigt rätt och blev mer en breddspelare för laget under sitt första år på tvåårskontraktet. Men det skulle bli annat år två.

Under dåvarande huvudtränaren Björn Hellkvist parades Söderqvist ihopm med Filiph Engsund och kapten Jonas Engström och blommade ut som något av ett centerlok, framförallt under den andra halvan av säsongen. Succékedjan karaktäriserade hårt uppoffrande jobb, men stod också för en hel del viktiga mål. Totalt noterades Söderqvist för 21 poäng (8+13) i grundserien och ytterligare tre poäng (2+1) under slutspelet.

Redan i april i år förlängde Söderqvist kontraktet över innevarande säsongen och sportchef Kenttä pratade om centern som en av "våra stora ledare". I augusti belönades han även med ett "A" på tröjan. Och nu är Söderqvist klar för ytterligare en säsong i IK Oskarshamn, något som presenterades i den andra perioden under kvällens match mot AIK.

Sportchef Per Kenttä:
– Vi visste ganska tidigt att vi ville förlänga med "Robban" och är såklart nöjda över att få det klart. Han var med förra säsongen när vi startade vår ombyggnad och blev en kugge redan då med sitt hårda jobb och sin attityd på och utanför isen. Han har fortsatt på samma linje i år och har utvecklats till något av en naturlig ledarfigur i gruppen.

Robin Söderqvist:
– Jag trivs hur bra som helst i både föreningen och i staden så det känns såklart kanon att få förlänga och känna det förtroendet redan nu. Det börjar kännas bättre och bättre nu efter skadan också och jag hoppas såklart kunna växla upp ytterligare. Vi har något jäkligt bra på gång och med förra säsongen färskt i minnet så ska vi göra allt för att få till en lika spännande avslutning i år också.