• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Välmeriterad norsk forward nästa nyförvärv i SHL-truppen

17 juni 2019 12:58
HERR

IK Oskarshamn presenterar nästa nyförvärv i sin första SHL-trupp i norske landslagsmannen Alexander Reichenberg som senast spelade SHL-hockey och SM-semifinal med Färjestad.


Alexander Reichenberg fyllde 27 år häromdagen och är född i Mora men är hockeyfostrad i norska Lillehammer där han tillbringat större delen av sin karriär. Efter två säsonger i konkurrenten Storhamar och en i Tjeckien var han ifjol tillbaka i moderklubben. Där blev det en utlåning till Färjestad med 36 SHL-matcher inklusive slutspel och 8 poäng (5 mål). I norska ligan har Reichenberg producerat på en riktigt hög nivå, 261 poäng (115 mål) på 420 matcher. På meritlistan finns dessutom 63 landskamper inklusive ett OS och två VM med totalt 32 poäng (16 mål).

IK Oskarshamns sportchef Daniel Stolt:
– En spännande spelare med bra fart. Alexander kan gå både center och ytterforward. Han har värdefulla erfarenheter med sig från både VM och OS. Kontraktet är skrivet på ett år.

Alexander Reichenberg:
– Det känns som en fin utmaning med ett nytt lag i SHL. Det blir spännande och riktigt kul att komma till Oskarshamn och hoppas man får spela....
– Jag spelar helst som center men har inga problem att vara ytterforward heller. Det beror på var man hamnar, om det är högre upp i kedjorna så kan det bli på kanten.
– Det känns bra att jag har spelat i SHL innan så man vet lite hur det är och lite mer om motståndarlagen. Det är en riktigt bra liga och det är tufft att spela mot de bästa lagen. Jag ser fram emot att få fortsätta i SHL och nu med Oskarshamn. Det är väl ingen som har stora förväntningar på oss utan vi blir en underdog som kan göra bra ifrån sig. Det blir så klart kul att möta många gamla kompisar som fortfarande spelar i Färjestad så man blir lite extra taggad till dom matcherna.
– Vi har inte pratat några detaljer om när jag ska ansluta till laget men vi tar väl sådant nu de närmaste dagarna.

Se truppen 2019-2020