Finsk toppcenter förstärker IK Oskarshamn
Publicerad: 2020-05-02
Kim Strömberg kommer från en stark säsong i finska Liiga. Den kraftfulle centern stod för 50 poäng förra säsongen och har nu skrivit kontrakt med IK Oskarshamn. – Det är ett nytt steg i min karriär som jag ser fram emot.

Han har i stort sett hela sin karriär spelat forward men har under den senaste säsongen fått allt mer förtroende som center, en position 32-åringen ser sig allt mer hemma i.

– Det är första gången jag spelar i Sverige och ser det som en stor chans att ta nästa steg i karriären. De senaste säsongerna har jag spelat mer center och tycker själv att det är i den rollen jag är bäst. Jag är stor och har ett smart spel, säger Kim Strömberg.

Vad kan Oskarshamnarna förvänta sig av dig nästkommande säsong?

– Förhoppningsvis mycket mål, haha. Jag försöker att spela ett smart spel och bidra till laget. Jag vet att laget flyttades upp förra säsongen och hade ett tufft första år i SHL. Jag hoppas kunna bidra med att etablera laget i SHL och vara produktiv i båda riktningarna. Jag har inte hunnit läsa på om IK Oskarshamns historia än, men jag vet att det är en liten stad med stort hockeyintresse. Fansen vill alltid att laget ska gå bra och den är pressen är bra att ha på sig.

Thomas Fröberg om värvningen av Kim:

– Martin Filander ser stor potential i honom och Arsi har spelat med honom, så vi vet vad vi får i honom. Det är en stor kraftfull spelare som nyligen skolats om till center och det är där han vill spela. Han kan bidra i både box- och powerplay.

Arsi Piispanen spelade med Kim i Jokerit och beskriver Strömberg så här:

– Väldigt spelskicklig och har utvecklat sitt poängspel väldigt mycket de senaste åren. Det är en bra kille att ha i laget, både på och utanför isen. Det finns ytterligare potential att plocka ut i honom, säger Arsi.

Kontraktet med Kim är skrivet över nästa säsong.

Tervetuloa Oskarshamniin, Kim!

Gustav Backlund